Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Anders Lundins dubbla sorg – stoppas efter succén

30 jul, 2020 
malin ljung
Anders Lundin
Anders Lundin har gjort succé som programledare för Allt för Sverige.
Men trots framgången stoppas han nu av SVT.
– Det varit jättejobbigt och det har tagit tid att smälta detta, säger han till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Programledaren Anders Lundin, 61, är en av Sveriges mest folkkära profiler i tv-rutan. Bland annat har han lett program som Melodifestivalen, Expedition Robinson och Allsång på Skansen.

Allt om Anders LundinBrand logo
Allt om Anders Lundin

Sedan 2011 har har varit programledare för SVT:s realityprogram Allt för Sverige, som onekligen gjort succé och tittarna och haft miljonpublik. Anders Lundin har välkomnat amerikaner med svenskt påbrå för att de ska få söka sina rötter i Sverige för första gången. Vinnaren får till slut träffa sina svenska släktingar.

Men sommaren 2020 stoppas inspelningen av Allt för Sverige, på grund av coronapandemin är resor från USA till Sverige näst intill omöjliga. SVT kämpade in i det sista för att försöka hitta en lösning för att kunna spela in en nionde säsong av programmet, men till slut var de tvungen att stoppa det.

Därför stoppas Allt för Sverige 2020

Även om Anders Lundin förstår orsaken bakom beslutet är han oerhört besviken och kallar det för ett “hårt slag”.

Annons

– Vi jobbade hårt in i det sista med olika alternativt för att det skulle bli möjligt att göra ändå. Nej, det varit jättejobbigt och det har tagit tid att smälta detta. Det är ett roligt och stort jobb för mig så det var sorgligt faktiskt, säger han till Expressen.

Att sommarens inspelning stoppas tror han inte påverkar framtiden för Allt för Sverige. Enligt Anders Lundin är det ett viktigt program för SVT och han tror att det kommer återkomma så snart läget i världen är mindre riskabelt.

Anders Lundins insikt med familjen

Däremot är det inte enda bakslaget Anders Lundin drabbats av det här året. Förutom att arbeta som programledare är han musiker och i januari släppte han sitt senaste album. Men på grund av coronautbrottet stoppades även planen att marknadsföra albumet med konserter.

– Vi skulle marknadsföra genom att åka runt och spela under våren. Det blev ju svårt. Och inga spelningar blir det i sommar heller. Jag får se det som uppskjutet, säger han till tidningen.

Anders Lundin försöker dock se situationen med positiv syn, exempelvis har han fått mer tid att umgås med familjen och hustrun Kerstin Ryhed Lundin, 47.

– Det är inte tokigt alls. Jobben försvann men i stället kom andra möjligheter jag inte hade provat på annars. Kris är en möjlighet. Det blev nya möjligheter i stället, säger han.

FOTO: Karin Törnblom / Eero Hannukainen TT

Annons