Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

TV4-parets knep för att vårda kärleken i vardagen: ”Händer inte av sig själv”

22 aug, 2023 
Ebba S. Dahlman
Leone Milton
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit gifta sedan 2012 och är föräldrar till två barn.
I en intervju med Allas avslöjar TV4-paret deras bästa relationstips för att fortfarande ”ha roligt med varandra” efter många år ihop.
– Det är ingenting som bara kommer av sig självt, säger Anders innan han förklarar vad han och maken gör för att vårda kärleken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Anders Pihlblad och Henrik Alsterdals kärlekssaga – så träffades deBrand logo
Se också: Anders Pihlblad och Henrik Alsterdals kärlekssaga – så träffades de

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal är ett av tv-Sveriges mest omtyckta par. Deras kärlekssaga tog avstamp på den gemensamma arbetsplatsen TV4 år 2006, där en personalfest med bad- och båttema markerade starten. Sex år senare blev de äkta makar och resten är, som man brukar säga historia.

Men hur håller de kärleken vid liv efter så många år tillsammans? När Allas träffar tvåbarnsföräldrarna på invigningen av Stockholm Pride passar vi på att fråga just det.

Har barn tillsammans med ett lesbiskt par

I dag är paret stolta föräldrar till de gemensamma barnen; dottern Nike, 13, och sonen Erling, 12.

Paret har tidigare berättat öppenhjärtigt om deras familjekonstellation, som innebär varannan vecka-liv och att barnen har fyra föräldrar.

Annons

– Jag har alltid velat ha barn, så där var jag mer pådrivande. Vi har barn med två kompisar och det har funkat jättebra sedan start. Varannan vecka när vi har barnen blir det extremt strukturerat och den andra veckan kan vi sticka iväg och göra saker, berättade Henrik för Aftonbladet i fjol.

Och på frågan om barnen förstår det här med att ha två mammor och två pappor, är svaret enkelt.

– Ja, de har aldrig tyckt att det varit konstigt. Flera i deras klass har det likadant. Det har aldrig varit något problem. Vi bor dessutom i Stockholms innerstad vilket jag tror gör en väldig skillnad. De har aldrig fått höra något, men jag hade en liten oro för det innan.

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal på invigningen av Stockholm Pride 2023.

Anders Pihlblads och Henrik Alsterdals kärleksknep

Men efter närmare två decennier tillsammans, hur gör egentligen TV4-paret för att behålla gnistan i relationen? Särskilt när de arbetar så olika tider; Anders som programledare i Nyhetsmorgon och Henrik som programledare i Efter Fem.

Annons

När Allas träffade paret nyligen var Anders noga med att poängtera att deras relation kräver engagemang från dem båda, och att nyckeln till en hälsosam relation innebär att man måste arbeta på den.

– Det är väl att ha roligt tillsammans, och det är ingenting som bara kommer av sig självt. Vi har väldigt roligt ihop och det är delvis för att vi gör saker tillsammans hela tiden, förklarar Nyhetsmorgon-profilen.

Upplägget med varannan vecka-liv öppnar ju också upp för möjligheter till lite egentid med kärleken, när barnen bor med sina mammor. Något som Anders och Henrik utnyttjar till max.

– Vårt bästa tips, eller mitt bästa tips, är att alltid ha något att se fram emot, säger Anders och utvecklar.

– Det kan vara en resa eller en middag. Någonting kul. Det kan vara att man vet att i övermorgon ska vi gå och bowla tillsammans. Kanske ett jättedåligt exempel, för vi är så dåliga på att bowla... även om Henrik är lite bättre.

Henrik ler och svarar:

– Det är jag faktiskt!

Annons