Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Beskedet: The Mamas stoppas – Eurovision 2020 ställs in

18 mar, 2020 
AvGabriella Håkansson
Kollage av The Mamas och ESC loggan för 2020.
Eurovison Song Contest planerades att hållas i Rotterdam i maj 2020. Nu meddelar arrangören att musiktävlingen tvingas ställas in, detta på grund av spridningen av Coronaviruset.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons
Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

Under flera veckors tid har vi kunnat följa de svenska artisterna tävla i Melodifestivalen 2020. Alla med drömmen om att få representera Sverige i den stora musiktävlingen Eurovision Song Contest, som planerades att hållas i Rotterdam i maj 2020. Nu meddelar arrangörerna det som många fasat, tävlingen tvingas ställas in.

I ett inlägg på Twitter skriver arrangörerna om sorgen över att tävlingen i kommer att kunna hållas och att de under flera veckors tid har försökt att hitta olika sätt att lösa situationen. Men på grund av spridningen av corona, covid-19, tvingas de nu till slut ställa in.

Det är med stor sorg som vi måste meddela att Eurovision Song Contest 2002 i Rotterdam ställs in. Under de senaste veckorna har vi tänkt på många alternativ för att kunna arrangera Eurovison Song Contest trotts allt.”, skriver de i inlägget och fortsätter:

Annons

”Vi är mycket stolta över att Eurovision Song Contest har förenat publiken varje år, utan avbrott, under de senaste 64 åren och vi, liksom miljontals fans runt om i världen, är extremt ledsna över att det inte kan äga rum i maj”

Vidare kommer man nu att kolla på hur möjligheterna ser ut för att musiktävlingen istället kan komma att arrangeras under 2021.

The Mamas besvikelse

För bara några veckor sedan fick The Mamas lyckobeskedet att det var just de som skulle få tävla för Sverige i Eurovison Song Contest.

– Vi har idag nåtts av det mycket tråkiga beslutet att ESC 2020 är inställt. Vi respekterar naturligtvis detta beslut som nu är taget och under rådande akuta krisläge som vi alla befinner oss i är problemet större än att vi inte kan åka till Rotterdam. Självklart är vi otroligt ledsna på det personliga planet att vi och vår låt nu inte får lov att tävla i världens största musiktävling efter att ha vunnit den svenska uttagningen. Vi såg så otroligt mycket fram emot att få representera Sverige med Move, säger gruppen till allas.se och fortsätter:

Annons

– Vi hoppas att folk fortsätter att lyssna på vår låt med budskapet att vi gemensamt kan förflytta berg, något som känns extra relevant i dag då alla måste ta ansvar och göra det rätta. För om vi hjälps åt i denna svåra tid kommer det också att resultera i något gott till slut. Våra tankar går också till arrangören av ESC som jobbat hårt i motvind, avslutar The Mamas.

Foto: TT

Läs mer om coronaviruset

Annons