Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

The Mamas: Därför är de bara tre medlemmar i Melodifestivalen 2020

30 jan, 2020 
Marcus Alm
The Mamas med John Lundvik i Eurovision Song Contest.
I Melodifestivalen 2019 var de succékören bakom vinnaren John Lundvik. Efter Eurovision Song Contest begav de sig ut på vägarna – och hade till och med en egen julshow. Men när gruppen går in i Melodifestivalen 2020 i deltävling 1 på lördag 1/2 lyser gruppens grundare, Paris Renita, med sin frånvaro.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Gruppen The Mamas bildades av Paris Renita inför Melodifestivalen 2019 när John Lundvik, som hon kände sedan tidigare, behövde en kör. Paris satte snabbt ihop en kvartett med perfekta pipor. Paris Renita, som själv är amerikan, lyckades locka över Ashley Haynes från Washington, D.C.

Eftersom Ashley inte fick ledigt från sitt jobb gjorde hon det näst bästa: Hon sa upp sig och flyttade till Sverige. Till TT har hon berättat att hon planerar att bo kvar i landet.

Inom landets gränser hade Paris också tydliga idéer om vilka röster som skulle in. I Malmö hittade hon Loulou Lamotte, känd från bland annat Idol, och i Stockholm Dinah Yonas Manna som framträtt med artister som Jerry Williams.

The Mamas i Melodifestivalen

Initialt hade John Lundvik inga planer på att ha en kör, men med några månader kvar till Melodifestivalen 2019 bestämde han sig och ringde till Paris Renita.

Annons

Se också: 11 oförglömliga stilar vi minns från Melodifestivalen:

11 oförglömliga stilar vi minns från MelloBrand logo
11 oförglömliga stilar vi minns från Mello

– Han ringde mig och sade att jag behöver fyra fantastiska kvinnor som kan sjunga. Och jag sade att det här kan jag fixa, sa Paris Renita till TT.

En vecka senare existerade The Mamas officiellt.

Därför saknas Paris Renita i The Mamas i Melodifestivalen 2020

Porträtt av The Mamas som enbart en trio.
Foto: Jennifer Glans/TT

Efter att The Mamas genomfört sin stora turné över Skandinavien med John Lundvik 2019 så satsade de på en julshow – men fans upptäckte snabbt att affischerna bara hade tre av sångerskorna med på bilden: Ashley Haynes, Loulou Lamotte och Dinas Yonas Manna. På Instagram gav de svar på varför:

Annons

”The Mamas mamma Paris Renita! Vår grundare, syster och med-Mama har valt att lämna gruppen efter vår höstturné med John då The Mamas kalender krockar med hennes egna solo-åtaganden. Vi kommer alltid värdesätta de underbara minnena, upplevelserna och upptågen vi fyra har haft! Vi är så tacksamma att vi får ha ett sista äventyr tillsammans när vi turnerar i Skandinavien i oktober. Sedan kommer The Mamas fortsätta i mamma Ps anda och vi ser verkligen framemot våra framtida kapitel som en trio. Mycket kärlek, The Mamas.”

Det är alltså ett rent professionellt beslut som bidragit till att kvartetten The Mamas nu blivit en trio.

The Mamas tävlar i Melodifestivalen 2020 och träder in i tävlingen den 1 februari 2020 för deltävling 1. Du kan följa tävlingen på SVT 1 samt SVT Play klockan 20.00 - 21.30.

Annons