Bröllop, begravning och dop stoppas – TV4:s besked till tittarna

Helena Bergström leende i blå tröja och filmaffischen för filmen Bröllop, begravning och dop.

Foto: Cornelia Nordström/EXP/TT/Instagram

Julen närmar sig och en tradition för många är att gå på bio i mellandagarna och se de nya storfilmerna. Men nu ställs alla svenska filmer in, däribland Colin Nutleys populära serie Bröllop, begravning och dop – som blivit långfilm.

I takt med att smittspridningen av Coronaviruset tagit fart igen så har Folkhälsomyndigheten stramat åt restriktionerna ytterligare. Detta påverkar i princip alla branscher och speciellt den kulturella.

Helena Bergström: Barnen har råkat ut för jobbiga saker

Bröllop, begravning och dop har visats på TV4 och Cmore under året. Det har kommit två säsonger av serien, som är skapad av Colin Nutley, och den har blivit väldigt populär.

Bröllop, begravning och dop speglar två familjer som sammanstrålas genom att deras döttrar gifter sig med varandra. Därefter händer de mest oväntade sakerna som gör att familjerna får ännu fler band till varandra. Som titeln på serien lyder så blir det en hel del kyrkliga ceremonier och det blir garanterat några bröllop, begravningar och dop.

Se också: Familjen Bergström Nutley

Familjen Bergström Nutley
Slå på ljud

Familjen Nutley jobbar tätt ihop

En av huvudrollerna, Grace, spelas av ingen mindre än skaparen Colins fru Helena Bergström Nutley, 56. I serien har Grace en dotter som spelas av ingen mindre än hennes och Colins riktiga dotter Molly Nutley, 25. Att familjen gillar att jobba tillsammans är ingen nyhet då de gjort det flera gånger förut. Helena och Molly har jobbat tillsammans i filmerna Så olika och Änglagård.

Men nu har den populära tv-serien gjorts till en långfilm, som skulle haft premiär på juldagen. Men som många andra filmer, så tvingas premiären tyvärr skjutas upp.

Helena Bergström har nu kommenterat den tråkiga nyheten i ett inlägg på sin Instagram.

Några av skådespelarna i Bröllop, begravning och dop.

Några av skådespelarna i Bröllop, begravning och dop.

Foto: TT

”Eftersom det har kommit nya restriktioner flyttas premiären av ”Bröllop Begravning och Dop -Filmen ” fram till ett senare datum. Så fort läget förbättras och det är möjligt att sitta tillsammans i en biosalong ( med avstånd förstås!) ses vi!”, skriver den erfarna skådespelerskan.

I kommentarsfältet till Helenas Instagram-inlägg får hon många kommentarer om att tittarna kommer längta med tålamod fram tills den dagen då filmen äntligen går att ses på bio.

”Längtar ...men det är det värt. All kärlek till er.”, skriver en tittare.

”Som man längtar. Kram”, skriver en annan.

Men i kommentarsfältet kommer det även förslag om att släppa filmen på Cmore så länge. Nu svarar TV4 på det förslaget.

”Vi har inget nytt biopremiärdatum klart i nuläget. Vi får återkomma när vi vet mer hur läget ser ut 2021.”, skriver TV4 i ett meddelande till Hänt.

Helena Bergström om relationen med dottern Molly Nutley
Helena Bergström om stora livsförändringen