Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckberg krävs på pengar av okända människor: ”Öser in brev”

30 mar, 2021 
Minna Wallén-Widung
Camilla Läckberg fotograferad på sitt kontor 2019.
Camilla Läckberg får brev av främmande människor som vill att hon ska dela med sig av sin förmögenhet. I ett inlägg på Instagram skriver hon upprört att det öser in brev där hon krävs på pengar.
”Vilt främmande människor tycker alltså de har RÄTT att ta del av det jag jobbat ihop”, skriver hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att det har gått väldigt bra för deckardrottningen Camilla Läckberg är knappast någon hemlighet. Hennes böcker har sålts i miljontals exemplar och översatts till en mängd språk. Förutom en mängd böcker, har hon också skrivit manus till tv-serien Lyckoviken och under våren 2021 kommer långfilmen Glaciär som hon också skrivit manus till. Hon är dessutom delägare i produktionsbolaget Bad Flamingo Studios och det omdebatterade vårdbolaget Hedda Care.

5 saker du kanske inte visste om Camilla LäckbergBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg krävs på pengar av okända

I takt med att framgångarna ökat har också hennes inkomster gjort det, och Camilla Läckberg har aldrig stuckit under stol med att hon har gott om pengar. Men med att vara förmögen kan ha vissa otrevliga baksidor – som att andra vill ha en del av kakan. I ett inlägg på Instagram skriver Camilla Läckberg en lång text om just detta, där hon beskriver hur främmande människor ber henne om pengar.

Annons

”Just nu öser det in brev med begäran om pengar. Och jag fattar. Det är svåra tider för många. Det jag inte fattar är tonen hos många. ”Du har ju pengar så då BORDE du ge av dem till mig.” Vilt främmande människor tycker alltså de har RÄTT att ta del av det jag jobbat ihop. Annars är det ”orättvist”. Och det är en attityd jag stött på förvånansvärt ofta”, skriver hon.

Blir lurad av leverantörer

Hon berättar i inlägget att det här är ett fenomen som återkommer i många olika sammanhang. Till exempel är det inte ovanligt att olika aktörer saltar sina offerter, eftersom de vet att Camilla Läckberg har råd. Hon kan också få frågan vad vill betala för något och får då svara att hon vill betala det som alla andra kunder betalar. I inlägget avslöjar hon att hon har ett knep för att kontrollera att hon inte blir lurad att betala mer än andra.

Annons

”Numera ber jag ibland en kompis ringa anonymt o fråga vad priset på en vara eller tjänst är. Får de ett annat pris (lägre) än jag - handlar jag aldrig av den leverantören”.

Camilla Läckberg påpekar att det är som om folk inte inser hur mycket hårt arbete som ligger bakom hennes förmögenhet.

Det är som att människor anser sig ha RÄTT att ta del av det jag tjänat in - pga att det gått bra. För mig är detta tankesätt helt bisarrt. Bakom min framgång ligger snart två decennier av extremt hårt arbete, uppoffringar, slit och målmedvetenhet”.

Camilla Läckberg stöttar organisationer

Vidare skriver hon att de enda som har rätt att ta del av hennes inkomster är hennes familjemedlemmar. Samtidigt ger hon gärna pengar till välgörenhet, men då handlar det om organisationer som hon vill stötta. Hon avslutar sitt inlägg med att skriva att hon aldrig tänker be om ursäkt för att det går bra för henne.

Annons

”Jag har slitit för vartenda öre och jag tänker aldrig skämmas för det eller känna det är ”orättvist”.

I kommentarsfältet får hon stöd av en rad följare. Bland annat Laila Bagge, Denise Rudberg, Alexander Karim och Mia Törnblom har skrivit stöttande kommentarer.

”Herregud, att folk har fräckheten ändå! Du har ju inte FÅTT dina pengar. Ungefär som när folk undrar hur man har ”fått” en drömkarriär, god fysik, väluppfostrade barn osv. Man FÅR inte, man skapar och TAR genom hårt arbete”, skriver bloggaren och före detta chefredaktören Charlotta Flinckenberg i en kommentar.

Läs hela inlägget här:

Annons