Allt om Camilla Läckbergs nya tv-serie Lyckoviken

Delad bild. Till vänster syns Disa Östrand och Martin Stenmarck i tv-serien Lyckoviken. Till höger syns Camilla Läckberg.

Foto: Pär Bäckstrand/Viaplay och Jessica Gow/TT

Mord, svek och förbjuden kärlek utlovas i Camilla Läckbergs nya tv-serie Lyckoviken, som sänds på TV3 och Viaplay. Här är allt du behöver veta om satsningen!

För ungefär ett år sedan, hösten 2019, avslöjade deckardrottningen Camilla Läckberg att hon som bäst arbetade med att skriva manus till en kommande tv-serie. Hon avslöjade också tv-seriens namn – Lyckoviken.

Slå på ljud

Lyckoviken beskrivs som en modern tolkning av en klassisk såpa. Camilla Läckberg har själv berättat om sin kärlek till 90-talets såpoperor.

– Jag saknar de här gamla såporna. Tre kronor, Skilda världar, Rederiet, Vita lögner. Jag tror att jag tittade på dem allihop, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Inför premiären av tv-serien skriver Camilla Läckberg på Instagram att hon är nervös inför vad tittarna ska tycka om Lyckoviken.

”Så pepp!! Men nervös!!! Länge sen jag var så här nervös!! Tänk om ni tittare bänkar er med förväntningar om en ny krimserie á la Fjällbackamorden? Och blir snopna det är något annat?? Japp det finns ett starkt krimelement - men - framförallt är detta ett uttryck för min saknad efter alla de fantastiska såpor vi en gång hade. Skilda Världar. Rederiet. Varuhuset. Tre Kronor, osv osv.”

Handlingen i tv-serien Lyckoviken

Och alla de intriger vi är vana vid från de klassiska såporna, utlovas även i Lyckoviken. Här finns såväl förbjuden kärlek som stora svek, dramatiska vändningar och självklart – med tanke på vem som skrivit manus – även ett mord.

Historien utspelar sig i den fiktiva småstaden Hammarvik. Polisen Johanna, som spelas av Disa Östrand, återvänder till sin gamla hemstad för att vara med på sin mammas begravning. Hennes plan är att bara stanna några dagar i staden hon en gång flydde ifrån, men så hittas plötsligt en ung kvinna död i bakluckan på en bil, och Johanna dras in i utredningen.

Disa Östrand spelar Johanna i Lyckoviken

Saker och ting blir än mer komplicerade när hennes ungdomskärlek Danne, som spelas av Martin Stenmarck, dyker upp. Danne är numera familjefar och gift med Johannas före detta bästis Pernilla, spelad av Linda Santiago. Plötsligt är Johanna indragen i ett triangeldrama fullt av lögner, svek och åtrå.

– Johanna är en person som är otroligt högpresterande i sitt yrke som polis, men som gör bort sig en hel del på andra plan i livet. Jag tycker att Lyckoviken har exakt allt det man älskade med den klassiska såpan, men i en modern "år 2020-version". Såpan var ju en väldigt enande genre, alla samlades framför en serie och kunde sedan skvallra om vad som hände i avsnittet. Jag hoppas att det kommer bli så med Lyckoviken också, att tittarna verkligen kan få gå in i den världen och ha den som en verklighetsflykt, säger huvudrollsinnehavaren Disa Östrand i ett pressmeddelande.

Disa Östrand och Martin Stenmarck på en pressbild för tv-serien Lyckoviken, med en polisbil och skärgårdsklippor i bakgrunden.

Disa Östrand spelar huvudrollen Johanna i Lyckoviken. Martin Stenmarck spelar hennes ungdomskärlek Danne.

Foto: Pär Bäckstrand/Viaplay

Martin Stenmarck spelar Danne i Lyckoviken

Att vara med i en tv-serie är en ny erfarenhet för artisten Martin Stenmarck – och det är en utmaning han ser fram emot.

– Jag har länge velat skådespela mer och tycker att det här ska bli så grymt kul. En stor utmaning också så klart – det är väldigt många duktiga skådespelare med – men det gäller att våga göra sådana här saker. Sist jag tog ett längre break från musiken åkte jag till Nepal och cyklade mountainbike, den här gången provar jag att skådespela i en serie. Jag tycker att min karaktär Danne är väldigt intressant också, han är mitt i en 40-årskris som många nog kan känna igen sig i, och han bär på väldigt mycket under ytan som krigar inuti honom, har han sagt i ett tidigare pressmeddelande.

I september släpptes trailern för Lyckoviken. Här kan du se den:

Var spelades Lyckoviken in?

I övriga roller i Lyckoviken ser vi Christopher Wollter, Ella Rappich, Ia Langhammer, Emma Broomé, Marie Robertson, Daniel Adolfsson, Amanda Lindh, Mirja Turestedt, Alexander Karim, Ashkan Ghods, Lars Väringer, Jacques Karlberg, Nina Rashid, Peter Lorentzon, Anna Söderling, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus.

Martin Stenmarck, Camilla Läckberg och Disa Östrand poserar framför kameran under Nent Groups presentation av tv-serien Lyckoviken.

Foto: Jessica Gow/TT

Inspelningarna av Lyckoviken inleddes i april månad i Vänersborg, trots den pågående coronapandemin. Inomhusscenerna har spelats in i en 5 000 kvadratmeter stor studio, har Aftonbladet tidigare rapporterat.

Då har Lyckoviken premiär – och här ser du den

Lyckoviken sänds i åtta avsnitt som är 45 minuter långa. Premiäravsnittet sänds den 20 oktober klockan 21.00 på TV3 och på Viaplay. Redan nu är det klart att det blir ytterligare en säsong av serien – Nordic entertainment group har beställt totalt 16 avsnitt fördelat på två säsonger.

Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert. För regin står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård.

Camilla Läckberg skapar tv-serien ”Lyckoviken” för TV3
6 saker du inte visste om Camilla Läckberg