Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckbergs ord om vikthånet – efter Skavlan

17 feb, 2020 
Linnea Lundgren
Camilla Läckberg under en inspelning hos Skavlan 2017.
Camilla Läckberg tillbringade alla hjärtans dag i tårar.
Anledningen var rädslan över tittarnas kommenterar, efter att de sett hennes intervju i Skavlan. Nu berättar hon om ångesten, på sin Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det blev allt annat än en alla hjärtans dag för författaren Camilla Läckberg och hennes make Simon Sköld. I stället för att spendera dagen med att frossa i choklad och röda rosar oroades Camilla nämligen över vad SVT:s tittare skulle säga när de såg hennes intervju i Skavlan.

Allt om Camilla LäckbergBrand logo
Allt om Camilla Läckberg

“Jag vågade inte på Skavlan själv igår och tillbringade Alla hjärtans dag upplöst i tårar i bävan för allmänhetens kommentarer”, skriver hon på Instagram.

Inlägget kommer efter att flera följare i ett av författarinnans Instagraminlägg kommenterat Camillas kropp, vikt och utseende i programmet. Nu berättar hon själv om det tuffa året och kampen med viktkomplex.

” Jag har haft mitt mest stressfyllda år på många år 2019. Jag har jobbat, gråtit av stress på så många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt.”.

Hyllar kvinnokroppen

Enligt Camilla själv jämför hon sig ibland med bilder som är tagna på henne under hennes medverkan i Let’s dance 2015 – då träning blev en naturlig del av vardagen. Att gå upp lite i vikt efter en sådan intensiv period, där man använder kroppen som verktyg, kan tyckas fullt normalt, men har förvandlats till ett hjärnspöke för författaren.

Annons

“Det skiljer sig ca 20-25 kilo mellan dessa bilder. Jag är på ett bättre ställe idag än då på så många sätt. Men. Ändå låter jag min vikt definiera min lycka och min självkänsla.”, skriver Camilla i sitt inlägg.

Samtidigt vill Camilla skicka ett hoppfullt meddelande till alla kvinnor där ute där hon hyllar kvinnokroppen, precis som den är.

“Må nästa generation kvinnor, våra döttrar, älska sig själv mer i ALLA kvinnokroppens vackra former.”

Maken Simon Skölds kärlekshyllning

Även maken Simon har reagerat på följarnas kommentarer kring Camillas kropp. I ett inlägg på Instagram hyllar han sin fru och försöker förklara hur sjukt det är att i lägger så pass stor vikt vid hur vi ser ut.

“Älskar min fru, hon är smart, rolig och så jävla vacker att hon inte ska behöva spendera en sekund med att må dåligt över sin vikt!”, skriver han och fortsätter:

” Hoppas att de som skrev elaka kommentarer har fått sig en uppläxning av folk i sin närhet!”

View this post on Instagram

Så till det allvarliga inlägget detta triggar hos mig. Tar alltid emot att öppet prata om detta men ja vad fan, någon måste ju våga. Helt ärligt. Jag hade jätteångest inför att ställa upp i Skavlan i veckan. Inte inför ev frågor, ingen ångest inför vara med i TV i sig själv. Utan pga min vikt. Haft mitt mest stressfyllda år på många år 2019. Våren 1996 (eller 97) tog jag 70 universitetspoäng på en termin. 20 poäng Media & Kommunikation i Lund, och 50 poäng i resttentor på Handels i Göteborg. Det var vidrigt. (Fast ja oerhört stolt över den bedriften fortf idag.) Men jag pluggade, grät, och åt. Och gick upp 20 kg. I år har jag haft lite samma dynamik. Jag har jobbat, gråtit av stress på många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt. Och jag hatar att det påverkar mig så mycket. Har så mkt i mitt liv som är positivt. Underbara barn, vänner, man, framgång, ekonomisk trygghet mm. Ändå vågade jag inte titta på @skavlantvshow själv igår och tillbringade Alla Hjärtans Dag upplöst i tårar i bävan för allmänhetens kommentarer. Om min vikt. Det skiljer ca 20-25 kg mellan dessa bilder. Jag är på ett bättre ställe idag än då på så många sätt. Men. Ändå låter jag min vikt definiera min lycka och min självkänsla. Så trött på att vara slav under detta hjärnspöke. Fuck this! Och må nästa generation kvinnor, våra döttrar, älska sig själv mer i ALLA kvinnokroppens vackra former. ❤️

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Annons