Ciara Zelmerlöws nya ord efter tragedin med Måns

Foto: TT

Efter det tragiska missfallet tog Ciara Janson Zelmerlöw en paus från sociala medier för att samla sig. Nu väljer hon att berätta om sina känslor kring tragedin.

Det var för lite mindre än ett år sedan som Måns Zelmerlöw, 34, gifte sig med sin kärlek Ciara Janson Zelmerlöw, 33. De har tillsammans sonen Albert, och Ciara har sedan tidigare förhållande Archie.

Förra månaden avslöjade paret att de väntar ett till barn tillsammans, som förväntades komma under 2021. Men så blev det inte. För en och en halv vecka sedan berättade nämligen Ciara att de drabbats av ett missfall.

”Det har varit ett par hemska dagar och jag vill berätta varför jag har varit tyst. Tyvärr har vi förlorat vårt fina lilla barn. Det här är det andra missfallet vi har upplevt i år”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Hon skrev också att hon skulle ta ett steg tillbaka och undvika sociala medier ett tag för att få chansen att vila upp sig.

”Jag kommer att ta en paus från sociala medier för att bearbeta allt, läka och tillbringa tid med min älskade familj. Tack för alla gratulationer, det har bara inte varit vårt år”.

Nya orden om sorgen

Nu bryter hon tystnaden för att berätta om den senaste tuffa tiden.

Jag tog en paus från sociala medier under ett par veckor. Det har varit uppfriskande och terapeutiskt. Men, jag har aldrig varit den som gömmer sig för mina känslor och jag känner att det är viktigt att dela med mig av det här”, börjar hon inlägget på Instagram.

Hon fortsätter att klargöra att alla kvinnors gravidresor är individuella och ber följare som riskerar att må dåligt av att läsa hennes ord att sluta läsa.

Måns och Ciara Zelmerlöws privata bilder från bröllopet

Vi har gått igenom en otroligt personlig pärs. Vi förlorade från barn i år på grund av ett fördröjt missfall. Det innebär att barnen inte överlevde, men att det inte fanns några varningssignaler och min kropp kände inte att det fanns ett problem”, förklarar Ciara.

Därför behövde hon läkarvård för att ta bort fostret, vilket hon beskriver som fruktansvärt. Både fysiskt och psykiskt. Hon berättar också att hon är tacksam över sina två tidigare barn och att hon på så sätt är en av de lyckligt lottade.

Tackar för stödet

Ciara Janson Zelmerlöw passar också på att tacka för allt stöd hon har fått efter den tragiska händelsen.

Ingen har behövt dela med sig av sina erfarenheter, trots det har hundratals av er gjort det. Tack. Det har blivit uppenbart att vi behöver prata. Vi måste dela med oss av vad det än är som vi känner att vi vill dela med oss av. Vi är rädda för att prata om missfall, svårigheterna kring att han barn och stigmat kring det”.

Hon understryker också att hennes nära och kära varit obeskrivligt stöttande, och tackar Måns Zelmerlöw.

Min man har varit en riktig superhjälte, jag har ingen aning om hur han att kunnat hantera det hela. Jag älskar den mannen så mycket att det gör ont”, skriver hon.

Bild: Instagram, Karin Törnblom/TT

Idol 2020: Så blir den nya säsongen

Ciara Zelmerlöws stora sorg efter missfallet – egna orden