Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Idol 2020: Så blir den nya säsongen

13 aug, 2020 
Minna Wallén-Widung
Idol-juryn Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och Alexander Kronlund tillsammans med programledaren Pär Lernström.
Idol är tillbaka i tv-rutan den 17 augusti. Men precis som allting annat har också årets säsong av programmet tvingats ta till särskilda åtgärder med tanke på den pågående coronapandemin. Här är allt du behöver veta om Idol 2020!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Långköraren Idol är snart igång med sin sextonde säsong. Under årens gång har artister som Darin Zanyar, Agnes Carlsson, Måns Zelmerlöw, Loreen Talhaoui, Tove Styrke och Linnea Henriksson tävlat i programmet. Nu är det dags för juryn – som även i år består av veteranerna Anders Bagge, Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund – att vaska fram nya stjärnor på den svenska musikhimlen.

Men även om mycket är sig likt, är det också mycket som är annorlunda i år. På grund av den rådande coronapandemin har produktionen tvingats hitta nya lösningar. Turnéns första halva i februari kunde genomföras som planerat, men pandemin gjorde att den sedermera fick avbrytas. Auditionstillfällena i Helsingborg, Göteborg och Stockholm i mars och april fick ställas in och genomföras digitalt istället – något som resulterade i rekordmånga sökande till programmet.

Annons

Se också: 9 powerkvinnor vi minns från Idol!

9 powerkvinnor vi minns från IdolBrand logo
9 powerkvinnor vi minns från Idol

Pär Lernström: ”Mer intimt och varmt Idol

Programledaren Pär Lernström ser fram emot den kommande säsongen.

– Äntligen drar Idol igång! Så tror jag att många känner nu inför hösten. Det blir en unik säsong som bjuder på nya moment, nya deltagare och som är mer digital än tidigare. Men det blir också ett mer intimt och varmt Idol i år som ger hopp om framtiden och lyfter det viktiga i att hålla drömmar levande, säger han i ett pressmeddelande.

Då har Idol 2020 premiär i TV4

Idol har säsongspremiär den 17 augusti klockan 20.00 i TV4, på TV4 Play och på C More, men det blir inte precis som vanligt. Nytt för i år är bland annat att auditionprogrammen och slutaudition sänds ihop och regionvis under än så länge hemliga former.

– Auditions och slutaudition kommer bli mer dramatisk med ett helt nytt upplägg och ett helt nytt hemligt moment, säger Pär Lernström.

Annons

Så blir nya säsongen av Idol

Den första veckan får tittarna följa med till audition och slutaudition i Stockholm. Vecka två sänds samma moment från Göteborg, följt av Sundsvall och Helsingborg de följande veckorna. På så sätt får tittarna varje vecka veta vilka deltagare från en viss del av landet som går vidare till kvalveckan, då tittarna sedan får vara med och bestämma vilka tolv deltagare som ska få tävla om att bli årets vinnare av Idol.

I år presenteras också en annan nyhet. TV4 skriver i ett pressmeddelande att man inför en ”helt ny interaktiv värld inuti TV4 Play- och C More-appen”, där tittarna ska kunna rösta på sina favoriter, se alla avsnitt, se exklusivt material och hålla sig uppdaterade om deltagarna och programmet.

Annons