Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Darin Zanyar bryter tystnaden: "Jag är gay och stolt"

03 aug, 2020 
malin ljung
Artisten Darin Zanyars har aldrig pratat om sitt kärleksliv. Men nu bryter han tystnaden: "Jag är gay och stolt”, skriver han på instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Darin Zanyar, 32, slog igenom som 16-åring i tv-programmet Idol och han blev snabbt en stor favorit. Ända sedan dess har han varit en av Sveriges mest folkkära artister, men trots otaliga intervjuer och stora konton på sociala medier är det en grej Darin aldrig pratat om – nämligen sitt kärleksliv.

Allt om Darin ZanyarBrand logo
Allt om Darin Zanyar

Men nu bryter han tystnaden och berättar för första gången om sitt privatliv. Det är på Instagram som han delat med sig av en bild på sig själv med texten:

”Alla i världen borde kunna få vara stolta och accepterade för vilka de är. Jag vet hur svårt det kan vara”, inleder Darin sitt inlägg och fortsätter:

”Det tog ett tag, men jag är stolt att vara gay”.

Darins tidigare förhållanden

Han avslutar sitt inlägg med att önska alla glad Pride, en vecka som just nu pågår under limiterade former i Sverige. Vanligtvis brukar veckan innehålla konserter och så klart den färgglada och uppskattade paraden, men på grund av coronasmittan som härjar har årets upplaga av Pride bantats ner till att passa för Sveriges rådande restriktioner.

Annons

De få uttalanden som Darin gjort om sitt privatliv handlar dels om en flickvän han hade i Berlin för tolv år sedan. Han höll henne under förhållandets gång hemlig, och berättade efter uppbrottet att de gått skilda vägar under vänskapliga former.

När han 2012 deltog i TV4:s Så mycket bättre uppstod onekligen heta känslor mellan Darin och The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, som också var en av deltagarna i den säsongen.

Darins svar på frågan om han har ett förhållande

Maja bekräftade efteråt att känslorna som uppstod mellan dem varit på riktigt, även om hon hävdar att de inte blev ett par efteråt. Darin bekräftade i en intervju med Aftonbladet att de haft en flirt och blev nära vänner.

– Det var kärlek, men det hände inte så mycket, sa han i en tidigare intervju.

För ett år sedan fick Darin frågan i en intervju med Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon om sin relationsstatus. Då meddelade han att han för tillfället inte hade någon person som fick hans hjärta att banka lite extra.

På kort tid efter att Darin publicerade sitt kärleksavslöjande har det gillats av tusentals personer och i kommentarsfältet svämmar det över med stöd och kärlekshälsningar.

FOTO: TT, Instagram

Annons