Dagny Carlsson till sjukhus efter oväntade insjuknandet

107-åriga Dagny Carlsson hade middagsplaner med vänner när hon plötsligt blev sjuk i lunginflammation och tvingades uppsöka sjukhus. ”Ibland blir ingenting som man tänkt sig”, skriver hon på sin blogg.

Dagny Carlsson, 107, har under många år bevisat att ålder bara är en siffra. Hon är känd som världens äldsta bloggare och på sin blogg delar hon med sig av sitt liv flera gånger i veckan. Därutöver har hon dessutom medverkat i flertalet tv-program – och nyligen kunde hon avslöja att hon ska pryda ett kalenderomslag.

Den senaste tiden har Dagny Carlsson berättat på bloggen att hon besvärats med en otrevlig hosta, och att hon fått uppsöka en läkare för att få hjälp med problemen. Men bara dagar senare försämrades hälsan ännu mer, vilket Dagny skriver om i ett nytt blogginlägg.

I inlägget förklarar Dagny att hon hade middagsplaner med vänner när hon plötsligt insjuknade i en lunginflammation.

”Ibland blir allting som förgjort och ingenting blir som man tänkt sig”, skriver hon och fortsätter:

”Det blev inte som vi tänkt för jag blev sjuk och fick lunginflammation. För att bli inlagd måste vi åka ända till Nyköping eftersom ingen närmare ledig sjukhussäng fanns. Jag blev mycket väl behandlad och läkaren sade sig vara stolt över att få behandla en ”celebritet”.

Läs också: Dagny Carlsson om bilolyckan: Mirakel att jag överlevde

Efter vård och sjukhusmat fick Dagny Carlsson åka hem igen, men känslan av att läggas in kändes omskakande, berättar hon.

”Sjukhusmaten var god och närande och jag kände mig mätt och belåten men lite omtumlad och vilsen”, skriver hon.

Men trots insjuknandet verkar Dagny vara på bättringsvägen. Som avslutning av blogginlägget berättar 107-åringen att hon reser till Skåne över julhelgen för att hälsa på vänner.

Otäcka olyckan i början av året

Det är inte första gången som Dagny Carlsson fått tillbringa tid på sjukhus i år. 2019 fick en dramatisk start för 107-åringen, som hade kunnat sluta dystert. Dagny blev påkörd av en bil och fick därefter vårdas på Danderyds sjukhus. På sin blogg berättade hon om den otäcka händelsen.

”Just nu känner jag mig väldigt uppskakad. Om jag inte haft ”änglavakt” och turen varit med mig kunde jag ha dött eller hamnat på sjukhus”, skrev Dagny Carlsson då.

Kort efter bilolyckan drabbades Dagny även av en lunginflammation och influensa tvingades läggas in på nytt. Via sin vän meddelade då Dagny att hon tappat kraft och ork och därför fick ta en liten paus från bloggandet. Men så fort hon blev bättre började hon återigen uppdatera sina läsare med nya inlägg.

Källa: Hänt.se
Foto: Patrik Österberg/TT

Läs också: Dagny Carlsson fyller 106 år: ”Jag har inte en krämpa”