Dagny Carlssons tvivel på bloggandet efter 8 år bakom skärmen

Dagny Carlsson 108 år ung bloggare.

Foto: Karin Törnblom/Patrik Österberg/TT

Dagny Carlsson är en av världens äldsta bloggerskor. Med 108 år på nacken har hon lång livserfarenhet och i bloggen skriver hon öppet om sin vardag. Men nu har hon kommit till en ny insikt. ”Tror inte bloggen har så stor betydelse”, skriver hon.

Dagny Carlsson , 108, är inte bara en av Sveriges mest populära bloggare, hon är också den äldsta. Dagny var 99 år gammal när hon bestämde sig för att gå en datorkurs. Där och då väcktes ett stort intresse för det digitala och hon bestämde sig för att börja blogga. Resten är som det heter historia!

Dagny sitter och skriver på datorn.

Dagny sitter och skriver på datorn.

Foto: TT

Tack vare bloggandet riktades många ögon mot den nytänkande och moderniserade 100-åringen. Hon blev så pass folkkär i Sverige att hon fick sin egen dokumentär, hon har varit sommarpratare och till och med haft en liten roll i svenska storfilmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

Se också: Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka

Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka
Slå på ljud

I sitt sommarprat från 2017 beskrev hon framgången som en personlig revansch.

– Jag har fått revansch på en barndom och en ungdom som jag kanske inte riktigt är helt belåten med. Jag skulle velat leva helt annorlunda om villkoren hade varit lite gynnsammare, sa hon då.

Bloggen ger utrymme för tankar och åsikter

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra

I bloggen får Dagny möjlighet att skriva ut hennes åsikter och tankar och läsarna får ta del av både glada och jobbiga stunder i hennes vardag. Det kan vara allt mellan fikastunder med vännerna till hur hon nu ska fira jul under coronaåret. Det verkar bli en ensam jul för Dagny och nu ventilerar hon sina tankar kring det.

”Nu lackar det mot jul och det man kanske skall se fram emot är hur tragiskt ensamma människors jular brukar skildras i media. Men vad ska man egentligen göra åt det? Bry sig lite kanske? Det ordnar sig säkert vad tiden lider.”, skriver hon.

Dagny har tidigare berättat på bloggen varför hon aldrig skaffade egna barn, men hon är ytterst tacksam över sina syskonbarn. Hennes syskonbarn har varit guld värda för henne nu under coronapandemin då de har kommit och hälsat på henne med fika-korgar och gett henne sällskap.

Den osäkra framtiden för Dagnys blogg

Men nu kanske många av hennes bloggläsare blir besvikna för nu har 108-åringen börjat gå i tankar som ingen hade hoppats på. Hon har nämligen börjat tvivla på om bloggandet faktiskt är något som hon borde fortsätta med.

”Jag har börjat fundera över om den här skriftställeri-verksamheten jag bedriver – om den egentligen har någon funktion att fylla. Jag tror inte det har någon större betydelse om jag säger min ärliga mening.”, skriver Dagny.

Men med tanke på att hon är Sveriges och troligtvis världens äldsta bloggerska så biter hon ihop.

”Möjligen anser en del människor att jag borde använda tiden till annat än skriverier. Men eftersom jag mest sannolikt är världens äldsta bloggare får det stå för sig.”, fortsätter hon.

Dagny Carlssons ärliga ord om första äktenskapet: ”Förhastat”
Dagny Carlsson berättar: Därför skaffade jag aldrig barn