Doktor Mikael till Lotta Engberg: ”Jag älskar dig – nästan”

Lotta Engberg och Mikael Sandström på Kristallengalan 2020.

Foto: Olle Sporrong/Expressen/TT

Mikael ”Doktor Mikael” Sandström och flickvännen Lotta Engberg sprudlar av lycka och förälskelse. Men i premiäravsnittet av Tillsammans med Strömstedts säger Mikael något som kan få tittarna att höja på ögonbrynen.

Kärlekshistorien mellan Mikael ”Doktor Mikael” och Lotta Engberg är som en osannolik men fantastisk saga, som började med en skämtsam flirt i en kvällstidning och som nu har resulterat i att de två har köpt ett gemensamt hus och ska bli sambos.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt
1:36

Efter reklamen: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

(1:36)

Slå på ljud

Och vi verkar inte kunna få nog av kärleksparet. I säsongens första avsnitt av Tillsammans med Strömstedts, programmet där Jenny och Niklas Strömstedt besöker olika kända par för att prata om kärlek och relationer, är det just Mikael och Lotta som är huvudpersoner.

Doktor Mikael trodde inte han skulle träffa någon ny

I programmet besöker makarna Strömstedt Mikaels stora villa i Hallstahammar, där han och Lotta delar med sig av sina tankar om hur det är att träffa någon i ett senare skede i livet. De har båda långa relationer bakom sig – Lotta har varit gift två gånger och Mikael har tidigare berättat om traumat efter sin förra sambos död. Båda har varit singlar länge – och är lyckliga över att ha funnit varandra.

”Doktor Mikael” berättar i programmet hur vi människor fungerar när vi fattar tycke för någon. Han konstaterar att den så kallade förälskelsefasen pågår i 12 till 18 månader – och att Lotta nog befinner sig lite före honom i den fasen.

Tillsammans med Strömstedts 2021 – här är årets alla par

– Din förälskelse kommer att gå över före min. Därför att du ligger före i tid, ett halvår före. Jag är lite av en ”slowstarter” och är mer tveksam. Och jag har i många, många år trott att det bästa i livet ligger bakom mig. Jag har varit fullständigt övertygad om det eftersom jag har varit singel i 13 år, säger han i programmet.

Lotta Engberg och Mikael Sandström framför villan i Hallstahammar under inspelningen av Tillsammans med Strömstedts i TV4.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedts.

Foto: TV4/C More

Lotta Engberg njuter av tillvaron – och kärleken

Eftersom Mikael och Lotta ännu inte har varit ett par i ens ett år, menar han att det som finns mellan dem därför inte kan kallas för kärlek. Det är nämligen fortfarande fråga om förälskelse, menar han. Och så säger han något som kanske kan få vissa tittare att reagera:

– Jag kan komma med riktigt hemska uttalanden, som att jag älskar dig – nästan. Men inte än. Jag är riktigt allvarlig alltså, för att det är för tidigt.

Niklas och Jenny Strömstedt tillsammans med Lotta Engberg och Mikael Sandström.

Niklas och Jenny Strömstedt tillsammans med Lotta Engberg och Mikael Sandström.

Foto: TV4/C More

Lotta verkar lyckligtvis inte bli förnärmad av pojkvännens ord, utan tar emot dem med ett stort skratt – och puttar kärleksfullt till honom med foten där de sitter i soffan. Själv njuter hon av att vara här och nu och tänker inte så mycket framåt, berättar hon.

– Jag vill inte veta så mycket, jag vill känna och njuta. Det är så fantastiskt att känna sig lycklig. Nu fick jag tårar i ögonen bara för att jag sa så, men så är det

Tillsammans med Strömstedts sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4, med premiär den 18 februari, samt på TV4 Play.