Doktor Mikaels nyheter: Köpt hus med Lotta Engberg

Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström har köpt hus i Göteborg. De blev ett par sommaren 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

I slutet på förra året la Mikael Sandström ut sin villa till försäljning eftersom han och Lotta Engberg planerade att flytta ihop. Nu är även Lottas bostad såld och Mikael berättar att de har köpt ett hus tillsammans.

Sedan Lotta och Mikael inledde sin relation har det varit 35 mil mellan dem, men att det inte skulle bli ett distansförhållande på sikt klargjorde paret redan efter några månader – de berättade helt enkelt att det inte var något som passade dem.

– Nu är allt så konstigt också, men om vi är tillsammans om två år så tror jag vi bor ihop, sa Mikael till Expressen i höstas.

Se också: Doktor Mikael säljer lyxvillan – här är bilderna

1:29

Efter reklamen: Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bilderna

(1:29)

Doktor Mikael och Lotta har köpt hus

Såväl Mikaels villa i Hallstahammar som Lottas hus utanför Göteborg har lagts ut på bostadsmarknaden och för Expressen berättar Mikael nu att paret köpt ett hus tillsammans för att bli sambor.

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg, säger Mikael till Expressen.

– Vi har faktiskt köpt ett hus.

Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop

Redan när Mikael berättade om planerna att flytta ihop i höstas sa han att det antagligen skulle bli i Göteborgstrakten eftersom han är mer mobil än Lotta. Exakt var i Göteborg parets nya hus ligger avslöjar Mikael dock inte.

Romansen började i kvällspressen

När Lotta i en intervju med Aftonbladet i januari förra året sa att hon antagligen skulle kunna tänka sig en dejt med Mikael, försökte såväl kvällspress som TV4-programmet Efter fem agera matchmakers. Och det verkade ha lyckats, för i februari förra året hade paret fått kontakt.

Från flirt i kvällspressen till blivande sambor – här är 2020 romansen alla pratade om

– Jag har haft kontakt med Lotta via sms och har fått en inbjudan till västkusten. Så det kommer nog bli av på något sätt. Hon verkar vara en charmerande person på alla sätt, sa Mikael Sandström då i Efter fem.

Men det dröjde innan den första dejten blev av, avslöjandet om att de setts för en första dejt kom i juni och i slutet på sommaren berättade Lotta och Mikael att de var ett par.