Dr Mikael smittad av corona – i samband med Let's Dance

Doktor Mikael Sandström

Foto: TT

När doktor Mikael testade sig för antikroppar mot coronaviruset visade testet positivt. Men han tror inte att det är under tiden på sjukhuset han har blivit smittad – istället riktas misstankarna mot träningarna inför Let's dance i våras.

TV-doktorn Mikael Sandström skulle ha varit en av årets deltagare i det populära danstävlingsprogrammet Let’s dance i TV4 under våren, men tvingades avbryta sin medverkan. Istället gick han tillbaka till jobbet på sjukhuset i Lindesberg när coronapandemin skapade ett skarpt läge i vården.

Intervju med Mikael Sandström i Let's dance
Slå på ljud

Nu har läkaren fått tillbaka provsvaret efter att ha testat sig för antikroppar mot covid-19 – och det visade positivt.

Doktor Mikael Sandströms avslöjande om dejten med Lotta Engberg

– Jag fick corona tidigt. Det visste jag ju inte då, men jag har testat mig och fått besked om antikroppar. Viruset har jag inte plockat upp på sjukhuset, utan jag fick nog det på träningen första eller andra veckan inför Let’s dance, säger han till Expressen.

Smittad inför Let’s dance

Han säger att det förstås bara är hans spekulationer, men att risken att smittas under de första träningsveckorna, som börjar fem veckor innan programmet, är rätt stor.

– Även om vi har olika danstider och delar på tre dansstudios så tror jag det är lätt att smittas om man samla många människor i ett och samma rum. Det här var i februari och då hade man inte koll på hur det var, säger han vidare.

TV4-profilen doktor Mikael Sandström startar humorshow

Han beskriver att han under den här perioden hade symtom som feber på nätterna och överkänslighet i huden, framförallt på bålen. Däremot rapporterar han inte om några problem med luftvägarna.

Skriver bok och förbereder en show

Och våren har varit en hektisk period för läkaren, som vi ofta ser i inslag i TV4:s Nyhetsmorgon. Han hade egentligen tagit tjänstledigt för att delta i Let’s dance, skriva på sin bok och förbereda sin nya soloshow som vi har skrivit om tidigare.

Men eftersom han specifikt är intensivvårdsläkare och expert på svårt sjuka respiratorpatienter behövdes han tillbaka på jobbet i Lindesberg. Han beskriver att han jobbat över 300 övertidstimmar de senaste två månaderna – och mentalt blev det en väldigt tung omställning från planen att vara ledig och fokusera på annat.

Expressen skriver att även landslagsprofilen Anders Svensson coronasmittades i nära anknytning till Let’s dance, där han var en av årets deltagare.

Källa: Expressen Foto: TT

Jenny Strömstedts nya framtidsbesked för karriären