Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Efva Attling och Thåström lanserar smyckeskollektionen the HÖGDALEN

17 sep, 2020 
Josefine Kanth
Efva Attling och Joakim Thåström
Smyckesdesignern Efva Attling och sångaren Thåström har teamat ihop sina kreativa tankar och lanserar nu en unik smyckeskollektion – med exklusiv design och berörande ord från tidiga sångtexter i fokus. Upptäck den här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Är du ett fan till sångaren Joakim Thåström? Och älskar Efva Attlings ljuvliga smycken? Förbered dig då på den glada nyheten om att just dessa kreatörer har slagit sig samman i ett unikt samarbete för att presentera smyckeskollektionen the HÖGDALEN.

7 oväntade kändispar som fick barn tillsammansBrand logo
7 oväntade kändispar som fick barn tillsammans

Hur kommer sig denna kollektionslansering kan man tänka sig? Faktum är att Thåström och Attling har mycket gemensamt men låt oss då backa bandet till 1981 och popbandets X-Models spelning i Göteborg. Efva Attling som var bandets frontfigur och sångaren Thåströms upptäckte här ett gäng gemensamma faktorer, med allt från liknande intressen till uppväxt. Bland annat att de båda vuxit upp på samma gata i Högdalen, en söderförort i Stockholm som tjugofyra år senare också kommer att pryda ett av Thåströms album. Och idag 2020 – namnet på ett unikt samarbete kring smycken för den kreativa duon!

the HÖGDALEN

Detta är en kollektion som bygger på Efva’s design och Thåströms solotexter. Vi kan bland annat spana ett halsband och örhängen med textraden ”Beväpna dig med vingar”som är Thåströms sjunde soloalbum från 2012 men även ett armband som innehåller textraderna ”Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal” vilket är titeln på Thåströms tredje soloalbum och refrängen i ”Från himlen sänt”. Den sistnämnda är en rad som Efva tror kan tilltala många.

Annons
Halsband
Evfa Attling och Thåström örhängen
Evfa Attling och Thåström armband med text
Annons
Evfa Attling och Thåström armband med texten fan fan fan
Evfa Attling och Thåström örhängen
Annons

Smycket som Thåström varit mest involverad i kallas dödsbrickan och pryds med texten ”Det finns en stjärna man får ta ner” ur ”Stjärna som är din” från albumet Skebokvarnsv. 209.

Thåström

Efva var väldigt bra på att övertala. Hon är en väldigt passionerad människa och jag gillar det. Jag säger nej till nästan allt men tänkte att jag kanske nån gång måste göra tvärtom. Jag fick en ring av Efva som det står ”Fan fan fan” på, det lät som en rolig och annorlunda idé och…tja, smycken är fint, säger Thåström om tankarna inför samarbetet.

Annons
halsbandet dödsbrickan

Likt Thåström använder sig även Attling ofta av ord för att beröra människor ytterligare med sina smycken och därför blev sångaren ett givet val inför samarbetet, men att båda växt upp på samma gata ger dock samarbetet en djupare koppling!

Jag vill fortsätta beröra människor med ord

Thåström är en fantastisk poet med sån kraft. Han kan komma otroligt nära med få ord. Musik och text går verkligen rakt in, det är första psykologen som kan öppna ditt hjärta. Det är som när nån kunde komma bakom scen och tacka mig och säga att “precis som du beskriver kan inte jag uttrycka mig”. Jag har också alltid använt mig av ord för mina smycken och jag vill fortsätta beröra människor med ord, säger Efva om samarbetet.

Kollektionen lanseras idag 17 september och finns tillgänglig på Efva Attling’s kreativa online hub, upptäck den här.

Annons