Emma Molins nya ord om skilsmässan från Jakob Setterberg

Emma Molin

Foto: TT

Efter runt 20 år ihop separerade Grotesco-stjärnorna Emma Molin och Jakob Setterberg förra året.
Nu berättar hon hur det var att skilja sig som känd person.
Se också: 5 fakta om Emma Molin
0:46

Efter reklamen: Se också: 5 fakta om Emma Molin

(0:46)

Slå på ljud

Emma Molin, 43, slog igenom i humorgruppen Grotesco. Nu är hon högaktuell som regissör för Göta kanal 4, vilket blir hennes första långfilm. Tidigare i år hyllades hon också för sin insats som programledare för P3 Guld, och under veckodagarna hörs hon vanligtvis i Eftermiddag i P3.

2009 blev hon mamma till en son, och två år senare kom hennes dotter. Emma Molin har tidigare berättat att när hennes första barn kom blev det en stor vändning både vad gäller liv och karriär.

Sonen blev vändningen

Hon hade nämligen haft det tufft att komma in i skådespelarbranschen och hon släppte ett tag drömmen om att lyckas inom den. Men när sonen kom förändrades hennes inställning till allt.

Emma Molin och Jakob Setterberg på premiär 2019.

Emma Molin och Jakob Setterberg på premiär 2019.

TT

– Han släppte in ljuset igen, och fokus flyttades från mig och min karriär till något som jag kände var mycket viktigare. Jag kände att om this is it så är jag ändå nöjd. Och den känslan lever kvar. Om det inte går så bra kan jag tänka att men vad gör väl det, jag vet ett ställe där jag är oumbärlig, säger hon i en intervju med Kupé

Barnens pappa är en annan Grotesco-stjärna: Jakob Setterberg, 48. Efter att ha varit ihop i runt 20 år skilde sig paret ifjol. En av de jobbigaste bitarna för Emma Molin har varit att vara ifrån sina barn.

– Det är panik timmarna innan de ska åka, men så fort jag lämnat dem blandas den enorma tomheten med en märklig frihetskänsla jag inte upplevt tidigare, säger hon till Kupé.

Emma Molin: Frikyrkodottern som gör succé i På Spåret

Därför pratar inte Emma Molin om skilsmässan

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu att kändisskapet fick en rejäl skjuts efter den omtalade Grotesco-sketchen om hur männen styr i underhållnings-Sverige.

– Ja, det har ju dundrat på efter det. Innan var jag en i gruppen, i Grotesco-gänget, efter det blev jag mycket mer en offentlig person. Folk blev intresserade av mitt privatliv.

Emma Molin har inte pratat speciellt mycket om skilsmässan, något som varit ett medvetet val.

– Fast just den offentliga biten av det var inte så jobbig. Man bestämmer själv vad man vill säga. Om man bjuder på det blir det bara mer, så då har jag inte bjudit på det. Jag lever ett stillsamt liv i Bagarmossen, säger Emma Molin till tidningen.

Emma Molin leder Guldbaggegalan: Nu vågar jag ta plats