Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Estelle och Oscar – så olika som två syskon kan bli

23 nov, 2020 
Ellen MYRGÅRD LINDÉN
Kronprinsessan Victoria med Prins Oscar vid hans dop samt bild på prinsessan Estelle vid hennes dop.
Oscar och Estelle - lika som bär när de var bebisar.
Prins Oscar och prinsessan Estelle påminde mycket om varandra när de var bebisar men under årens lopp har de vuxit upp med två helt olika personligheter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vissa syskon är rena spegelbilderna av varandra medan andra har helt olika personligheter. Estelle och Oscar är exempel på ett syskonpar som inte delar särskilt många egenskaper. Syskontycke har de förstås men när de följer med sina föräldrar "på jobbet", och möter svenska folket, i konungens tjänst uppför de sig helt olika.

Se också: Tillbakablick: Estelle och Oscar stjäl showen på Victoriadagen

Estelle och Oscar busar loss på Solliden!Brand logo
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!

Estelle avverkade ju sitt första egna prinsessuppdrag redan vid nyss fyllda två och stod stolt på torget i Linköping och tog alla tanter och farbröder i hand. Prins Oscar tycks än så länge ställa sig något mer tveksam till det kungliga strålkastarljuset, han ger helt enkelt intryck av vara en lite mer blyg viol i stora folksamlingar.

Prins Oscar och prinsessan Estelle.
Prins Oscar och prinsessan Estelle.

Prins Oscar skiljer sig från prinsessan Estelle

När vi fick se prins Oscar på Solliden, för några år sedan, släppte han dock loss – rejält! Anledningen? En fotboll! Oscar älskar att leka med bollar och så fort stundens allvar förvandlas till en rolig lek verkar lillprinsen ha lättare att slappna av. Estelle däremot är med på de kungliga noterna, från start till mål. Prinsessan svarade till och med på journalisternas frågor när Victoria fyllde 40 år och firades med en stor ceremoni i Stockholm. Minns ni?

Hursomhelst. Det här året har Estelle och Oscar haft en otrolig glädje av varandra. I takt med att coronaviruset fick fäste i Sverige ställdes även syskonens roliga resor till Ockelbo in. Hagabarnen älskar att åka till farmor Ewa och farfar Olle men de senaste månaderna har de istället fått hitta på aktiviteter hemma på Haga. Och det har säkert varit mysigt att få sin mamma och pappa hemma, mer än vanligt.

Annons