Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Komikern avslöjar: Så hanterar jag och Mia Skäringer våra konflikter

25 aug, 2023 
Ebba S. Dahlman
Susanne Lolling
Komikerduon Hampus Nessvold och Mia Skäringer är podcastkollegor och vänner.
I en intervju med Allas avslöjar Hampus hur relationen utvecklats med åren – och hur de hanterar konflikter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Hampus Nessvold om rollen Terese i kassanBrand logo
Se också: Hampus Nessvold om rollen Terese i kassan

Allas möter komikergeniet Hampus Nessvold för en intervju. Han delar med sig av de okända detaljerna bakom det uppmärksammade spexet i Allsång på Skansen, samt berättar om relationen med poddkollegan Mia Skäringer – och hur duon gör när det uppstår en konflikt.

Spexet i Allsång på Skansen: ”Inte repat”

Svenska folket har fått lära känna den unga komikern Hampus Nessvold under hans tidiga år i rampljuset. Allra senast när han medverkade i ett av säsongens sista program av Allsång på Skansen, i vilket han porträtterade ett av Pernilla Wahlgrens största och mest gränslösa fans.

– Det var jättekul. Roligt att göra det med Pernilla. Hon är otrolig som allsångsledare, otrolig som komedienn och väldigt lätt att spela med, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag fick planteras lite innan och stå och rycka i henne under en allsång. Det var väldigt kul att få göra det på det sättet. När ingen vet att det är en humorakt, utan att folk kan tänka att det är en riktig person. Det var väldigt kul och den hade vi inte repat så jävla mycket, så det var bara att slita tag där och jobba som man ville.

Hampus Nessvold stormade upp scenen som ”Pernilla Wahlgrens största fan” under en allsångskväll tidigare i somras.

Komikern om relationen med Mia Skäringer

Annars florerar Hampus Nessvolds karaktärer för det mesta i humorprogrammet Trevlig helg på SVT, i sociala medier och i den egna podcasten Skäringer & Nessvold som han driver tillsammans med komikerkollegan Mia Skäringer.

När Allas träffar Hampus på pressträffen inför SVT:s höstpremiärer ger han oss en inblick i hur det är att arbeta med Mia.

Annons

– Det har blivit någon slags del av vardagslivet. Det känns inte som ett jobb. Det känns bara som alla andra samtal vi har, förklarar han.

Men hur gick det egentligen till när de två komikerna började samarbeta?

– Mia ville ha en podd igen och hon hörde av sig. till mig Vi testade och det funkade väldigt bra. Så då körde vi.

De två lärde känna varandra under inspelningen av Mias projekt Kroppshets, en tv-serie om kroppen och samtiden som sändes 2018.

Hösten 2023 är podduon Mia Skäringer och Hampus Nessvold aktuella med den turnerande liveshowen Just idag mår vi bra.

Hampus Nessvold: Så löser jag och Mia konflikter

Hampus berättar att samarbetet med Skäringer fungerar så bra, eftersom de i mångt och mycket är har samma värderingar och arbetar i samma bransch.

– Det är inte svårt att vara sams med Mia. Vi är väldigt lika och har väldigt mycket förståelse för varandra. Vi känner varandra för att vi känner oss själva på något sätt. Så det funkar bra, skulle jag säga, meddelar Hampus.

Han fortsätter med att utveckla med att berätta hur de hanterar konflikter, när sådana uppstår.

– Om vi har en konflikt, så är båda två väldigt bra på att säga ”Förlåt, jag förstår att du kände så, när jag sa det”. Så det flyter på.

Annons