Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Annika Jankell om kärleken till barnbarnet Winston: Inte förberedd

22 aug, 2023 
Ebba S. Dahlman
Leone Milton
Skådespelaren Annika Jankell blev mormor för första gången år 2019.
I en intervju med Allas berättar hon nu om relationen med barnbarnet Winston – och den överraskande insikten som överrumplade henne.
– Att ha ett barnbarn är så mycket större än jag någonsin hade vågat drömma om, berättar hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 saker du vill veta om Annika JankellBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Annika Jankell

Den folkkära skådespelaren och Melodikrysset-programledaren Annika Jankell blev mormor till sitt första barnbarn för några år sedan.

I en intervju med Allas berättar hon nu om relationen till äldsta dotterns son – och hur livet som mormor skiljer sig från livet som mamma.

Annika Jankell om livet som ensamstående mamma

Annika Jankell har två döttrar, Felicé Jankell och Happy Jankell, som båda gått i sin mors fotspår och satsar på karriärer som skådespelare.

Det är ingen hemlighet att småbarnsåren med Félice och Happy var tuffa för Annika, vars expartner tillika barnens pappa Thorsten Flinck, led av svår missbruksproblematik.

2021 gästade Annika podcasten Hedman och Héden – en beroendepodd, i vilken hon berättade om hur hon hanterade Thorstens missbruk – och hur hon skyddade barnen från det.

Annons

– Jag måste säga att jag var ganska hård när det gällde att komma över tröskeln påtänd eller full. Det som var grejen var att vi inte bodde ihop, allt gick ju väldigt fort i början, så han hade sin lägenhet och jag hade min, och min var större, så där bodde jag med barnen.

Fr v Felicé Jankell, Annika Jankell och Happy Jankell
Felicé Jankell (t v), Annika Jankell och Happy Jankell på röda mattan tillsammans år 2014.

Annika Jankell om relationen med barnbarnet Winston

När Annika fick den stora lyckan att bli mormor för några år sedan, överrumplades hon av den starka kärleken för barnbarnet. Något hon inte var förberedd på.

– Att ha ett barnbarn är så mycket större än jag någonsin hade vågat drömma om. Det är som att det regnar stjärnor från himlen. Jag älskar honom så mycket, så jag kan inte ens hitta orden för att beskriva den kärleken, berättar hon för Allas.

Annons

Det var i november 2019 som Annikas äldsta dotter Felicé och hennes make H&M-miljardären Nils Tham välkomnade sitt första barn tillsammans; sonen Winston.

Annika berättar vidare om hur relationen med Winston betyder otroligt mycket för henne, och att hon kan njuta av småbarnsåren på ett helt annat sätt i rollen som mormor, kontra i rollen som mamma.

– Fantasin hos barn är ju så fantastisk, man blir ju själv ett barn när man umgås med barn. Nästan lite som att man kliver in i en magisk värld. Det kan vara att man går på drakjakt eller att man målar sagoslott... vi gör väldigt mycket roligt ihop, säger hon avslutningsvis.

Annons