Finalen i Idol 2020: Paulina Pancenkov och Nadja Holm i historisk Idolfinal

Nadja Holm och Paulina Pancenkov på Idol-scenen 2020.

Foto: TT

Senast en tjej vann Idol var 2014 när Lisa Ajax tog hem segern. Redan nu står det klart att en tjej kommer vinna Idol 2020. Men vem av Nadja Holm och Paulina Pancenkov blir det?

Nu är det dags för final i Idol 2020!

I semifinalen tävlade de fyra deltagarna Caspar Camitz, Nova Luther, Paulina Pancenkov och Nadja Holm i två ronder. I första ronden hade Idoljuryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge, valt låtar och de som gick vidare till andra ronden sjöng egna val.

Se också: 9 powerkvinnor vi minns från Idol

Idol-finalisterna 2020:

När tittarna röstat i första ronden fick Nova Luther minst röster och slutade därmed på en fjärde plats. Inför rond två tävlade Caspar Camitz, Nadja Holm och Paulina Pancenkov med sina egna val och tittarna fick rösta igen.

Först att ta sig vidare till Idolfinalen var Nadja Holm. Och efter några spännande sekunder stod det klart att Paulina Pancenkov också tog sig vidare till Idolfinalen vilket gjorde att Caspar Camitz slutade på en tredje plats.

Paulina Pancenkov i Idol 2020

Paulina Pancenkov, med kroatiskt påbrå, är född den 29 november 1999 i Bjuv i Skåne och är 21 år gammal.

Pulina var med i Lilla Melodifestivalen 2014 med låten Jag saknar dig så.

Redan innan Idol fanns Paulina Pancenkov på Tiktok. Men sedan tävlingen började har hennes konto bara blivit större och större.

Nio powerkvinnor vi minns från Idol

I slutet av oktober hade hon närmare 80 000 följare och är därmed den av alla deltagare i Idol som har flest följare i appen.

Paulinas syster, Suzi P, är även hon musikalisk och 2020 var hon med i Melodifestivalen med låten Moves.

I början av fredagsfinalerna drabbades flera Idol-deltagare av covid-19. Paulina Pancenkov klarade sig.

Och att det är två tjejer i final glädjer Paulina:

– Det är på tiden att en tjej vinner. Jag älskar ju ”girl power” och det hade varit mer power på scen ifall en tjej vunnit tror jag. Det är ju liksom rent allmänt mer power när en tjej pratar och sjunger. har hon tidigare sagt till Expressen.

Nadja Holm – idolfinalist 2020

Nadja Holm är 22 år gammal och kommer från Piteå, närmare bestämt den lilla orten Roknäs utanför Piteå. Hon började sin Idol-resa i Sundsvall där hon gjorde audition. Idolfinalisten har berättat att hon är 152 centimeter lång och att hon är väldigt bra att köra bil i en intervju med Frida.

För några år sedan bestämde sig Nadja Holm att försöka satsa extra på musiken och åkte iväg ensam till USA, berättar hon för Expressen:

– När jag var yngre ville jag flytta till USA och blomstra med musiken där. Så jag bestämde mig helt enkelt att resa dit år 2017. Jag åkte dit själv och hyrde bil, men jag blev faktiskt vilse i i Los Angeles, säger hon och skrattar.

Här hittar du Nadja Holms instagram där hon har delat med sig av bilder från bakom kulisserna på Idol 2020. Där har hon också sparat en höjdpunkt med härliga hundklipp som värmer så här i vintertid.

Nadja Holm har berättat för flera medier att hon sade upp sig från sitt bankjobb för att satsa helhjärtat på musiken och sin sångkarriär.

Finalen av Idol sänds fredagen den 4 december klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Test: Vem är du i Idol-juryn?
Vad gör alla gamla Idolvinnare nu? Vi vet!