Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jenny Strömstedt om åldersskillnaden med maken Niklas Strömstedt

23 nov, 2020 
Angelica HEDLUND
Jenny och Niklas Strömstedt.
Det skiljer 14 år mellan makarna Jenny och Niklas Strömstedt. Nu berättar Nyhetsmorgon-profilen om sina tankar kring åldersskillnaden. – Hur kommer det bli?, säger Jenny i Bathina – en podcast.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jenny Strömstedt , 48, och Niklas Strömstedt, 62, har varit gifta sedan 2011 och i somras firade de sin nionde bröllopsdag. Paret är ett av de mest folkkära i Sverige och hyllas ofta för att de är öppna med alla svårigheter som ett äktenskap och förhållande kan innebära.

Redan när Jenny var 23 år gifte hon sig med mannen som idag är pappan till hennes barn, Fredrik Östergren. Äktenskapet höll i 13 år och det var kort efter skilsmässan som hon träffade sin livspartner Niklas.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Makarna träffades efter att båda hade flyttat in på samma gata på Södermalm. De stötte på varandra hela tiden, både ute på gatan och på stammis-fiket. Efter ett tag märkte de att deras relation var mer än vänskap och de blev snabbt ett par.

Jenny och Niklas har sex barn sammanlagt

Kort efter att Niklas och Jenny blev ett par flyttade de in i en gemensam lägenhet på Södermalm med fem av barnen, då Niklas äldsta hade hunnit flytta hemifrån. Jenny har tvillingarna Kitty, 19, och Mika, 19, samt dottern Vanna, 16, tillsammans med ex-maken Fredrik. Niklas har barnen Adam, 32, Simon, 29 och Maja, 22.

Annons

Men hur parets kärlekssaga började för 14 år sedan är historia nu. På senare tid har de blivit ett av Sveriges mest folkkära par och de pratar gärna öppet om kärleksrelationen.

I somras firade Niklas och Jenny sin nionde bröllopsdag och då avslöjade Nyhetsmorgon-profilen detaljer om förhållandet som var lite oväntat.

“Vi är rätt kassa på att vara romantiska (fråga – vad är romantik?) Kärleken finns liksom på plats ändå”, skrev hon då.

Paret Strömstedt har även åkt land och rike runt för att möta andra gifta par och sätta sig in i deras relationer. Tillsammans med Strömstedts blev populärt och har visats på TV4 under året. I serien får tittarna även en inblick i parets äktenskap och man får ta del av deras tankar och funderingar.

Niklas Strömstedt med sin pop-grupp GES.
Niklas Strömstedt med sin pop-grupp GES.

Åldersskillnaden på 14 år

Nu har Jenny gästat podden Bathina – en podcast och där pratar hon om åldersskillnaden mellan henne och Niklas. Det är 14 år mellan dem och det är inget som hon egentligen ser som ett problem, men nu tänker hon på hur det ska bli när hon går i pension.

Annons

– Jag känner aldrig av åldersskillnaden i vardagen och sådär. Men det klart att jag kan tänka framåt och liksom ”hur kommer det bli?”, säger Jenny och fortsätter:

– När jag är 65 är han 79 och då tänker ju jag att man ska ha en fräsig pension och resa och göra roliga saker och ligga på golvet och ta hand om barnbarnen och liksom vara aktiv. Men går allt väl och han tränar och håller sig i form så är det ju lugnt, men man vet ju aldrig. Man kan ju inte kräva att han ska vara jättepigg och fräsch när han är 79, förklarar Jenny i podden.

Annons