Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jenny Strömstedts hyllning till katten Kerstin på födelsedagen: ”Vi samspelar”

18 okt, 2021 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster syns Jenny Strömstedt tillsammans med katterna Eva-Charlotte och Kerstin. Till höger en bild på katten Kerstin.
Jenny Strömstedts katt Kerstin fyllde år häromdagen och på Instagram passar matte på att hylla sin pälskling. Att Kerstin är en viktig medlem i familjen går inte att ta miste om.
– Jag vet att jag ibland tittar på henne och förståelsen är ömsesidig, skriver Jenny.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Devon rex-katten Kerstin har synts flitigt i såväl tidningar, på tv och i sociala medier de senaste åren. Även hennes syster Eva-Charlotte har fått en del uppmärksamhet, men det mesta av strålkastarljuset har ändå hamnat på Kerstin. Kanske är det inte så konstigt, med tanke på att husse och matte Niklas och Jenny Strömstedt har skapat ett eget Instagramkonto åt henne. Där har hon för närvarande nästan 80 000 följare.

6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Att katterna betyder mycket för paret Strömstedt råder det inga tvivel om.

– Det känns i hela hjärtat hur jag älskar de här katterna, samtidigt som jag är fullt medveten om att de kan bedra mig när som helst. Nu går vi sida vid sida och småpratar. Vi har våra rutiner och accepterar varandras små egenheter med en kärvänlig suck, har Jenny tidigare sagt i en intervju med allas.se.

Annons

Jenny Strömstedt om katten Kerstin på Instagram

När Kerstin häromdagen fyllde tio år, passade Jenny på att hylla sin fyrfota pälskling lite extra. I ett inlägg på Instagram skriver hon så här:

”Idag fyller familjemedlemmen Kerstin år och jag vet inte exakt när hon övergick från att vara ett djur i kategorin katt till att bli en varelse vars närvaro sömlöst flyter in i det vi valt att kalla mänskligt liv. Kanske när hon för första gången valde att klafsa in sig under just min arm en vinterdag för tio år sedan för att vila natt. Vi samspelar, hon och jag, den andra katten, maken och alla barn. Jag vet att jag ibland tittar på henne och förståelsen är ömsesidig och beroendet jämbördigt. Vi är samma lika! Vem har inte morrhår nuförtiden?”.

Precis som Roy och Roger

Jenny fortsätter med att skriva att hon fortfarande inte är helt förlorad till ”de galna kattanternas rike”, men att alla som har husdjur säkert förstår känslorna hon hyser för Kerstin – ”Roy och Roger har en mack ihop. Jag och Kärran har ett liv tillsammans”.

Annons

Jenny Strömstedt fortsätter skriva att när hon ibland råkar ut för nättroll i sin roll som programledare, brukar hon roa sig med att gå in på deras ofta öppna profiler på sociala medier. Ofta hittar hon där gulliga bilder på vederbörandes husdjur, med uppmaningar om hur man bör behandla djur väl. Och hon tror sig ha en förklaring till denna paradox:

”Husdjur är oförmögna att framkalla ensamhet där människornas sociala koder komplicerar både liv och självförtroende. Husdjur har en förmåga att känna av ångest och ge tröst. Värmen av en avslappnad katt i knät, det rytmiska spinnandet och en kisande blick som säger ”allt är gott” är vila i sin renaste form. Katter fejkar inte sina liv på instagram”.

Så uppför sig Kerstin Strömstedt på Instagram

Det där sista gäller dock inte födelsedagsbarnet Kerstin, påpekar Jenny. Som den Instagramdrottning hon är, brukar Kerstin ta för vana att ”ljuga som en häst travar”. Men åtminstone är hon väldigt underhållande medan hon håller på, och Jenny uppmanar sina följare att gå in och följa Kerstin på Instagram som en trevlig födelsedagspresent.

Här kan du läsa hela inlägget!

Annons