Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jenny Strömstedt om skilsmässan från ex-maken Fredrik Östergren

24 nov, 2020 
Lovisa STRÖM
Delad bild med Jenny Strömstedt samt bild på Jenny och Fredrik Östergren.
Jenny och Fredrik Östergren 2006
Innan Jenny Strömstedt träffade Niklas Strömstedt hade hon ett 13 år långt äktenskap med en annan man. I Bathina – en podcast berättar hon nu om skilsmässan. – Inte alltid lätt, säger hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt har varit gifta i nio år. I Bathina - en podcast berättar hon om relationen till sin make och varför hon tror att han är hennes själsfrände.

– Han är typ den enda i hela universum som tycker att jag är sjukt rolig. Och jag tycker att han är jätterolig. Och det handlar ju om att jag i hans blick så blir någonting mycket bättre än den jag egentligen är, och det är ju väldigt härligt, säger hon.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedts tidigare äktenskap

Men innan Jenny träffade den folkkära artisten hade hon ett tretton år långt förhållande med en tidigare kärlek, Fredrik Östergren. Tillsammans fick de också tre barn, och i podcasten berättar hon hur barnen tog det när de till slut bestämde sig för att gå skilda vägar.

– Min yngsta var ju så liten när vi separerade och hon har uttryckt någon gång att "det var ju tur att ni skilde er, för annars hade jag aldrig lärt känna min nya bonusmamma och min nya lillasyster. Det hade inte blivit såhär och jag hade inte fått bo där". Men sen får man väl lägga undan en sudd till deras framtida terapisoffa, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Det enklaste för barn är ju så klart att ha sin mamma och pappa i samma familj, men det förutsätter ju att det fungerar och gör det inte det så är det ju inte bra för någon. Men däremot får man ju skärpa sig som vuxen för att få det att funka och inte snacka skit om den andra, och där får man ju bita sig i tungan ibland när man blir arg och gamla relationer spelar in och hur man hade det och sådär.

Skilsmässan från Fredrik Östergren

Senare i samtalet berättar Jenny att hon kunde bli så provocerad över folks reaktioner när hon berättade att de bestämt sig för att separera. Många uttryckte nämligen att hon var egoistiskt som kunde göra så med tre barn. I podden bemöter hon kritiken.

– När man går ur en relation för att den faktiskt inte fungerar så gör man det för att det kanske är bättre till och med för barnen att ha fungerande vuxna människor runt omkring sig som är lyckliga också, och som kan ta hand om de på ett bra sätt, säger hon innan hon fortsätter:

– Och sen så börjar den stora icke-egotrippen när man kliver ut därför att man måste vara så jävla storsint och generös mot sitt ex och mot nya partners. Det är ju jättemycket saker där man måste jobba med sig själv och det är ju inte alltid lätt och man trampar snett ibland, men gör man det så tror jag att man får en belöning.

Annons