Jesper Börjesson tillbaka i Nyhetsmorgon – orden om beslutet

Foto Jimmy Wixström/ TT/ Aftonbladet

Efter 25 år på TV4 valde den folkkäre programledaren Jesper Börjesson att sluta på kanalen i januari. Men under onsdagsmorgonen var han tillbaka i Nyhetsmorgons studio.

Jesper Börjesson var en av de populära programledarna som guidade tittarna genom TV4:s Nyhetsmorgon i många år, närmare bestämt i hela 25 år jobbade han på TV4. Men i januari tidigare i år gjorde han sin sista sändning.

Och beslutet om att lämna var för honom inte helt enkelt. I samband med att han slutade skrev han ett känslosamt inlägg på sin Instagram.

I stort sett hela mitt vuxna liv har jag alltså jobbat här. Det har varit en fantastisk resa där jag fått rapportera från massor av stora händelser och träffat så många spännande människor som format både mig och världen för alltid. Jag älskar att träffa människor och höra deras historier. Jag är otroligt stolt över att jag varit en del av den här fantastiska redaktionen och att jag fått vara programledare för Sveriges största och absolut bästa morgonprogram.

Tillbaka i Nyhetsmorgon

Och han lämnade inte bara kanalen, han lämnade också journalistiken och tv-branschen. Idag jobbar han på teknikkonsultföretaget Rejlers.

Det var många ledsna tittare som uttryckte att de kommer att sakna Jesper Börjesson i tv-rutan, och alla som saknar honom satt förhoppningsvis bänkade framför tv:n under onsdagsmorgonen. För Jesper var nämligen gäst i morgonens program.

Så här såg det ut den 31 januari i år när jag gjorde min sista morgon i Nyhetsmorgon på TV4. Imorgon, onsdag, är jag tillbaka för ett gästspel i världens bästa morgonprogram. Hoppas vi ses runt kl 9.45”, skrev Jesper i ett inlägg på Instagram under gårdagen.

Orden om framtiden i TV4

När Jesper Börjesson gästar Nyhetsmorgon berättar han bland annat om sitt nya jobb, och hur han trivs där. Och nog verkar han nöjd över att han vågade lämna TV4 för att testa något helt nytt.

– Jag har jätteroligt på jobbet, fantastiska kollegor, säger Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon.

Men programledaren Maria Forsblom kan bara inte hålla sig från att fråga ‘kommer du att komma tillbaka till Nyhetsmorgon?´.

– Det är inte jag som bestämmer det, men som det ser ut nu, nej. Men man vet aldrig vad som händer, säger Jesper Börjesson och fortsätter:

– När man sitter så här hugger det ju till lite i magen.

Han vill däremot inte stänga dörren för journalistiken helt, tillägger han.

Foto: Foto Jimmy Wixström/ TT/ Aftonbladet

TV4-profilen doktor Mikael Sandström startar humorshow

Sorayas ärliga ord om kollegorna i Nyhetsmorgon

TV4:s blixtändring efter Jenny Strömstedts kollaps