Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

John Chrispinsson kollapsade vid gymmet – dog plötsligt

27 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT.
Programledaren John Chrispinsson ledde Melodifestivalen och var en omtyckt radioprofil.
Men 60 år gammal kollapsar han plötsligt utanför sitt gym, och hans liv går inte att rädda.
– Det är en jättechock för oss allihop, helt ofattbart, sa en familjemedlem till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Se också: Så stöttar du någon i sorg

John Chrispinsson påbörjade sin långa karriär i media på tidningar som Expressen, innan han gick vidare till radio och slog igenom som profil på Radio Stockholm under 1980-talet. 1989 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Yvonne Ryding.

Under åren som följde gjorde Chrispinsson allt från Gomorron Sverige och prinsbröllop, och har dessutom guidat SVT:s tittare igenom Nobelsändningarna under åtta år mellan 2001 och 2011. Han gjorde också uppdrag som debattledare samt skrev böcker, utöver jobben på SVT och Sveriges Radio.

Programledaren föll ihop på öppen gata

Den tredje april 2017 tar John Chrispinssons liv plötsligt slut. Efter ett intensivt pass på gymmet faller John Chrispinsson plötsligt ihop utanför byggnaden, och inom några minuter har han gått bort.

Annons

Hans familj är chockade över det plötsliga dödsfallet, då Chrispinsson verkade vara vid god hälsa.

– Det här är jättesvårt. Sverige har förlorat en fantastisk kille, en helt otrolig människa. Det är en jättechock för oss allihop, helt ofattbart, sa en familjemedlem till Expressen i samband med bortgången.

Hade varit sjuk i borrelia

I samband med hans bortgång kom det fram att den forna Melodifestivalen-programledaren har varit sjuk i borrelia tidigare, och dessutom behandlats för det med penicillin.

– Det stämmer att han haft borrelia, och troligtvis har han haft det en längre tid, och han har blivit behandlad för det. Sen om den har försvunnit eller inte låter jag vara osagt. Men som han dog verkar det som om hjärtat eller kroppspulsådern har gått av, sa en familjemedlem till Expressen.

John Chrispinsson blev 60 år gammal, och sörjdes av sina forna SVT-kolleger.

– Han tillförde alltid otroliga dimensioner. Jag kommer att sakna honom otroligt mycket. Jag saknar honom redan. Jag kan inte riktigt prata om honom i dåtid. Han var en mycket älskad människa, sa Marianne Rundström till SVT Nyheter.

Annons