Jon Henrik Fjällgrens starka beslut – efter smärtsamma insikten

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren under en pressträff för årets säsong av Sjärnornas Stjärna på TV4.

Foto: Jessica Gow/TT

Jon Henrik Fjällgren gör inte bara avtryck i tv-rutan. Efter en stor ilska över våld mot kvinnor har han nu själv tagit tag i saken för att kunna hjälpa till.
”Jag vill verkligen ha med er alla på denna resa”, berättar han nu.

Jon Henrik Fjällgren har vi kunnat se i flera tv-sammanhang. Han slog igenom i Talang år 2015, och därefter har vi sett honom i Melodifestivalen, Let’s dance och Stjärnornas stjärna. Och dåligt, det har det inte gått någon gång för Jon Henrik.

I både Talang och Let’s dance kammade han hem vinsten, och under alla sina tre gånger i Melodifestivalen har han tagit sig direkt från deltävling till final, och där kommit både tvåa, trea och fyra.

Senast såg vi honom i Stjärnornas stjärna, där han slutligen hamnade på en andra plats efter en tuff final mot David Lindgren.

Beslutet efter ilskan

Men det är inte bara i tv som har gör bra saker. För ett tag sedan skrev han ett argt inlägg om ilskan över våld mot kvinnor.

De är med sorg och ilska jag skriver detta inlägg. Hur fan kan man slå kvinnor jag fattar inte. Vad är de som fattas inne i skallen och vad tänker man då man gör detta. Tror du/ni att ni får någon typ av respekt?!”, skrev han bland annat då, och bland kommentarerna stöttades han av många.

Se också: Jon Henrik Fjällgrens dilemma med flickvännen

Slå på ljud

Nu har han tagit saken i egna händer, och startat en ideell förening för att stötta utsatta kvinnor.

Jag har bestämt mig! Och jag vill verkligen ha med er alla på denna resa! Jag har precis skapat JHF COMMUNITY som är en ideell förening som på individnivå ska stötta kvinnor utsatta för våld och övergrepp. Jag har under en längre tid fått se och höra sådana kraftfulla berättelser av kvinnor som fått sina liv gå i spillror genom hot, våld och övergrepp”, skriver han och fortsätter:

Jag finner inga ord vad jag känner utan tårar av ilska och frustration över att detta får hända och att det händer varje minut, timme och dag på vår jord.

Han hoppas så klart på att få med sig många i det här.

Jag ska göra allt i min makt för att vara en pusselbit för att fler drabbade ska få stöd där samhället inte räcker till. Jag kommer aldrig ge upp och jag kommer alltid att kämpa för dessa människor som är utsatta. Hoppas ni känner detsamma!

FOTO: TT, Instagram

Quiz: Hur mycket kan du om Jon Henrik Fjällgren?
Jon Henrik avslöjar stora missen i Stjärnornas stjärna
Jon Henrik Fjällgrens nya glädjebesked efter kampen i Stjärnornas stjärna