Semester i Åre? Här är 6 kändisar som älskar Åre

Zlatan och Charlotte Perrelli

Foto: TT

Åre är inte bara Sveriges största skidort, det är även ett populärt sommarresmål med mycket aktiviteter. Dessutom är det ett populärt tillhåll för svenska kändisar. Här är 6 kändisar som älskar Åre!

Inbäddat bland majestätiska fjäll och omfamnad av en förtrollande natur, ligger vackra Åre, som blivit mer och mer populärt turistresemål även under sommarmånaderna. Här blandas äventyr och lugn och det är därför föga förvånande att Sveriges kändiselit också dras till Årefjällen. Här är 6 svenska kändisar som gillar Åre:

Se också: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idag
1:51

Efter reklamen: Se också: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idag

(1:51)

Slå på ljud

1. Hans Fahlén

Hans Fahlén

Foto: TT

Hans Fahlén är gammalt puckelpistproffs från Åre, men senare känd från tv-programmet När & Fjärran – och för att ha varit gift med Kristin Kaspersen. Hans storebror Lars bor fortfarande kvar i byn, så självklart kommer den forne tv-stjärnan på besök då och då.

2. Petter Askergren

Petter Askergren

Foto: TT

Då rapparen Petter har barn från olika relationer, delar han sitt liv mellan Åre och Stockholm. Han är skriven i huvudstaden men bor alltså deltid i Åre. Förra året stod det klart att han och frun köpt ett nytt lyxigt hus i den jämtska skidorten, i Kall. Villan är 174 kvadratmeter och kostade drygt 8,7 miljoner.

– Jag känner mig jättevälkommen här. Det skönaste är att med människor i Åre så pratar man bara om sådant som händer här, har han tidigare sagt till Östersundsposten.

Se Christina Schollins fina hyllning till barnbarnet Bianca Ingrosso

2. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

Foto: TT

Malmöpågen Zlatan Ibrahimovic älskar jämtlandsfjällen. För två år sedan sålde han sin lyxvilla ett stenkast från lyxhotellet Copperhill i Åre, men äger fortfarande flera fastigheter i Jämtland. Därför är det inte helt ovanligt att springa på fotbollsproffset i Åre by.

3. Viveca Sten

Viveca Sten

Foto: TT

Viveca Sten kanske vi främst förknippar med Morden i Sandhamn, men på senare år har hon även skrivit deckarserien Åremorden. Idén till böckerna föddes när Viveca tillbringade vårvintern under corona i byn, där paret har hus.

”Näst efter Sandhamn finns det nog ingen plats där jag känner mig så hemma som i Åre!” skriver hon på sin hemsida.

Här hänger kändisarna på Österlen i sommar

4. Charlotte Perrelli

Charlotte Perelli

Foto: TT

Sångerskan och hennes make Anders Jensen är lite av fastighetsmoguler, och äger lyxboenden runt om i världen på exklusiva platser. Åre är inget undantag. Paret har ritat villan själva, som har magisk utsikt över Åresjön.

5. Kent Jonsson

Kent Jonsson

Kent Jonsson tillsammans med Stefan Holmgren på röda mattan.

Foto: TT

En riktig Åre-profil är Kent Jonsson, 69, känd från tv-programmet Frusna vägar. Tillsammans med sina söner driver han en bärgningsfirma i Järpen. Trots att han har passerat pensionsålder, tänker han inte sluta jobba, så får du fel på bilen i Åre-trakterna är det ganska hög chans att Kent Jonsson rycker ut.