Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här hänger kändisarna på Österlen i sommar

17 maj, 2023 
Angelica Jaako Billenman
Rolf Lassgård och Sanna Ekman
Tänkte du fira sommaren på Österlen? Du är inte ensam! Östra Skåne är ett populärt tillhåll för svenska kändisar. Här listar vi var du ska hålla utkik för bästa kändisspotting.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är inte förvånande att många kändisar sökt sig till Österlen, där rapsens intensiva gula nyanser smälter samman med veteåkrarnas mjuka guld och ängarnas prunkande grönska. Området i östra Skåne har länge tilltalat kreativa själar som sökt sig dit för lugnet, de pittoreska byarna och landskapets förtrollande skönhet.

Se också: Följ med bakom kulisserna hos Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
Se också: Följ med bakom kulisserna hos Karl Fredrik på Österlen

Här är 7 svenska kändisar som fallit för Österlen:

1. Karl Fredrik Gustafsson

Karl Fredrik Gustafsson

Om vi säger Österlen, och du säger den första kändisen du tänker på svarar du nog TV4-floristen Karl Fredrik Gustafsson, 37. Den delen av Skåne är så förknippat med Karl Fredriks och blivande 41-årige maken Petter Kjelléns Eklaholm, vilka vi känner igen från TV4-programmet Karl Fredrik på Österlen.

Annons

2. Sanna Ekman

Sanna Ekman

Sanna Ekman, 58, har många strängar på sin lyra, hon har inte bara synts i stora produktioner som Tre kronor, Nya tider och Tunna blå linjen. Dessutom har hon jobbat mycket bakom kameran, men är också konstnär! På somrarna huserar hon i byn Sankt Olof där hon driver ett konstgalleri.

3. Richard Hobert

Richard Hobert

Efter skilsmässan från Lena Endre, 67, flyttade Richard Hobert, 71, som bland annat gjort den Guldbaggebelönade filmen En enkel till Antibes, permanent till en gård i Kivik.

Annons

– Så fort jag kom dit kände jag att här hör jag hemma. Här vill jag vara, säger han i en intervju på mäklarbyrån Mäklarna Ekströms hemsida.

4. Ulf Lundell

Ulf Lundell

”Jag trivs bast i öppna landskap” sjunger Ulf Lundell, 73. Men tro’t eller ej, låten handlar inte om Österlen. Däremot är det öppna landskap Uffe föredrar och har bytt upp sig från barndomsaren i betongfororten Orminge, strax utanför Stockholm, till en enslig gård i Kivik där han lever särboliv med unga flickvännen Ninna Prage, 40.

Annons

5. Gudrun Schyman

Gudrun Schyman

Forna vänster- och Fi-ledaren Gudrun Schyman, 74, köpte Klockaregarden i Gladsax, nordväst om Simrishamn, med sin fore detta man Lasse Westman i borjan av 80-talet, men flyttade därifrån när det tog slut 1987. Drygt tio ar senare återköpte hon Skånelangan och bor nu där permanent med sin man Jacques Ohlund, 82.

6. Björn Ranelid

Björn Ranelid

Björn Ranelid, 73, kan vara den skånskaste vi har (efter Zlatan). Ordmålaren är visserligen född i Malmö men bor i Kivik på Österlen. Hans bästa smultronställe i den skånska myllan är Rörums källa i Simrishamn.

Annons

– Jag vill i första hand framhålla Rörums källa, det är ett litet vattenfall i Rörums glädjekälla, som Richard Hobert kallade det för, har han berättat i Expressen.

7. Rolf Lassgård

Rolf Lassgård

På gränsen till Österlen ligger byn Lövestad där skådespelaren Rolf Lassgård, 68, huserar sedan förra året då han skilde sig från ex-frun Birgitta, efter 38 år tillsammans. Nu är han lycklig med nya kärleken Beatrice och bor enkelt i en lantlig idyll i Lövestad.

Annons