Kändisarna som gifte sig med sin första stora kärlek – och har hållit ihop

Christina Schollin och Hans Wahlgren gifte sig 1962 och är ett par än idag. Jon Bon Jovi och Dorothea Hurley träffades i gymnasiet och gifte sig 1989.
Korta äktenskap och kraschade relationer är mer regel än undantag i kändisvärlden.
Därför är det alltid extra uppseendeväckande när stjärnor träffar rätt från början.
Här är kändisarna som gifte sig med sin första stora kärlek – och fortfarande håller ihop.
0:58

Efter reklamen: Svenska kändisarna som har 5 barn eller fler

(0:58)

Slå på ljud

Christina Schollin och Hans Wahlgren

Christina Schollin och Hans Wahlgren var bara 25 år när de gifte sig 1962, och då hade de varit tillsammans i flera år. De två träffades genom Christinas kusin, och fann varandra genom det stora teaterintresset.

– Vi var ju teaterelever båda två, vi hade ett fruktansvärt teaterintresse, så vi pratade mycket teater. Alla gick hem, men vi blev kvar där. Vi kysstes emellanåt också, säger Hans Wahlgren i Tillsammans med Strömstedts.

– Vi fann varandra direkt. Allt var så enkelt och naturligt. Där var han, mannen jag skulle tillbringa resten av livet med, säger Christina Schollin i programmet.

Christina Schollins fina kärleksråd i Tillsammans med Strömstedts

Paret har nu varit gifta i 59 år, och har fyra barn tillsammans – Peter, Niclas, Pernilla och Linus.

Jon Bon Jovi och Dorothea Hurley

Rockstjärnan Jon Bon Jovi förvånade många när han valde att gifta sig med sin flickvän från gymnasiet, Dorothea Hurley, mitt under sin rockkarriär. De två blev man och hustru i Las Vegas 1989, och har hållit ihop sedan dess. Paret har alltså känt varandra i över 40 år och varit gifta i 32, samt har fyra barn tillsammans.

Bon Jovis svar på hur de har hållit så länge som par får det att låta väldigt enkelt.

– Vi gillar verkligen varandra. Vi vill hänga med varandra.

Bono och Ali Hewson

U2-sångaren har varit gift med sin hustru Ali Hewson i snart 40 år – artisten var bara 22 år gammal när han och Ali gifte sig 1982. Paret, som träffades på gymnasiet, har fyra barn tillsammans.

– Vi var tonåringar, vi gick på samma gymnasium. Och så blev det så att jag en eftermiddag följde henne till bussen, har Bono berättat.

11 bilder på Lotta Engberg som du antagligen inte sett förut

Samuel L. Jackson och LaTanya Richardson Jackson

Skådespelaren Samuel L. Jackson träffade blivande hustrun LaTanya Richardson när de båda var studenter på college, och de har hängt ihop sedan dess. Det dröjde dock tills Samuel var 32 innan paret gifte sig. Tillsammans har de dottern Zoe.

– Vi trodde faktiskt att vi skulle vara svarta versionen av Liz Taylor och Richard Burton, men att vi skulle hålla ihop! Hon har haft en bra karriär. Jag har haft en bra karriär. Så det fungerade, har Samuel L. Jackson sagt.

Jeff Daniels och Kathleen Rosemary Treado

Skådespelaren Jeff Daniels gifte sig med sin gymnasiekärlek Kathleen 1979, när han var 24 år gammal. Till skillnad från många andra skådespelare valde paret att bo kvar i hemstaden Chelsea i Michigan, och uppfostra sina tre barn där.

– Jag ville inte uppfostra mina barn i Hollywood eller New York – det var för viktigt för att det skulle bli fel. Min karriär får ta baksätet där, har Jeff Daniels sagt.

Julia Louis-Dreyfus och Brad Hall

Seinfeldt-stjärnan Julia Louis-Dreyfus gifte sig med sin collegepojkvän Brad Hall 1987, 26 år gammal. När de träffades visste hon snabbt att Brad var mannen för henne.

– Det fanns några ögonblick, vissa kommer jag inte dela med mig av, men jag kan säga att jag visste nästan direkt. Det är verkligen sanningen, har Julia Louis-Dreyfus sagt.

Källa: Brightside.