Kikki Danielsson avslöjar sorgen efter föräldrarnas död

Kikki

Foto: TT

Kikki Danielsson har haft ett turbulent år.
Nu väljer hon att dela med sig av den svåra sorgen.

För schlagerdrottningen Kikki Danielsson, 68, har livet varit en riktig berg- och dalbana den senaste tiden. I våras skulle hon vara gästdomare i TV4:s Stjärnornas stjärna. Kikki hann coacha deltagarna och dela med sig av sin kunskap, men väl till sändning dök hon aldrig upp.

Slå på ljud

TV4 avslöjade kort innan programmet att Kikki Danielsson inte kunde medverka på grund av att hon drabbats av sjukdom. Hennes presskontakt berättade att Kikki drabbats av en vanlig förkylning, och att det inte var coronarelaterat. Men på grund av restriktionerna tog man beslutet att hon skulle utebli.

Kikki Danielsson har sedan dess valt att hålla sig hemma i karantän. Under tiden har hon uppdaterat sina Instagramföljare om sin vardag. Samtidigt som hon vädjat till alla att själva hålla sig inne om man får symptom, så har hon även konstaterat att det kan bli rätt slitsamt med karantän, både för kropp och själ.

Trots att det varit en turbulent vår för alla, inklusive Kikki, så har det även funnits glädjeämnen.

Stort test: Bästa och sämsta kräftorna 2020

Nyligen delade nämligen Kikki Danielsson med sig av ett riktigt glädjebesked. Hon har blivit farmor!

”En sån glädjekick mitt i all Corona-Kaos, kändes efterlängtad. Nu ska vi bara hitta ett bra sätt att kunna träffas på”, skrev Kikki till en bild på hennes son och nyfödda barnbarn.

Kikki Danielssons starka ord efter svåra sorgen

Kikki förstår minst sagt de som inte kan träffa sina nära och kära. Kort innan familjen fick tillökning skrev hon även ett känslosamt inlägg där hon riktade sig till alla äldre och de som inte kan besöka sin familj.

”Idag går mina tankar till alla dom äldre som sitter ensamma på sitt boende och inte får ta emot några besök (jag vet, att detta varierar från kommun till kommun). En del har kanske barn och barnbarn långt bort i ett annat land!!”, skriver hon och fortsätter:

”Tänk SÅ Mycket kunskap, livserfarenhet och minnen som går till spillo. Många av dessa åldringar är ju födda i början på 1900-talet!
Redan som ung, hade jag intresse av att eventuellt kunna få intervjua någon gammal person, att få höra dennes livshistoria.”

Kikki, vars båda föräldrar tidigare gått bort, väljer nu att själv dela med sig av sin sorg.

”Jag önskade SÅ att jag skulle få möjlighet att sitta med mina föräldrar under deras sista tid och få veta mer om deras liv och kunna säga Farväl! Tyvärr blev det inte så, och det har grämt mig länge. Idag befinner vi oss i en krissituation, där avstånd måste hållas, och att få ta farväl inte är en självklarhet! Hur hanterar man som anhörig sin sorg?”

Hon avslutar sitt inlägg med att be alla att fortsätta vara rädda om varandra och att lyssna till råden som ges.

FOTO: TT

Kikki Danielsson om märkliga drömmen: ”Min hemliga älskare”
Kikki Danielssons stora familjelycka efter sjukdomstiden