Kikki Danielssons kritik efter upptäckten på sjukhuset

Kikki Danielsson fotograferad under Melodifestivalens första deltävling i Karlstad 2018.

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Kikki Danielsson besökte nyligen sjukhuset för att genomgå en undersökning. På Instagram berättar hon nu om sin oro efter att ha gjort en upptäckt inne på sjukhuset – nämligen att ingen bar munskydd.

Antalet smittade i covid-19 fortsätter att öka runtom i världen. I Sverige slogs dagsrekord för antal smittade den här veckan, och flera regioner i landet inför nu lokala restriktioner för att få bukt med smittspridningen.

Munskyddets vara eller icke vara har debatterats i månader, och medan många andra länder har infört krav på munskydd inom exempelvis kollektivtrafiken har Sverige inte valt den vägen. En som frivilligt ändå bar munskydd nyligen är artisten Kikki Danielsson.

Se också: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Kritisk till att ingen bar munskydd på sjukhuset

Instagram berättar hon om hur hon under ett besök på Gävle sjukhus nyligen fick en rejäl överraskning då hon upptäckte att nästan ingen bar munskydd.

”Hade en läkartid idag på Gävle sjukhus. Tog bilen dit å satte på mitt munskydd när jag gick från parkeringen till sjukhuset. INGEN jag mötte hade munskydd!! Inne i foajén satt fullt med folk å fikade el väntade på skjuts. INGEN hade munskydd.”

Kikki Danielsson skriver att hon hade en föreställning om att alla inne på ett sjukhus skulle göra allt för att skydda sig själv och andra mot viruset:

Kikki Danielssons glädje efter Mikael Wiehes ord: ”Upprättelse”

”Jag hade väl inbillat mig nånstans, att på ett sjukhus chansar ingen, utan ALLA bär skydd. Men ack vad jag bedrog mig. NÄE, snabbt hem igen å låsa dörren.”

Får medhåll i kommentarsfältet

Hon har illustrerat inlägget med en bild på sig själv iförd munskydd. I kommentarsfältet får hon medhåll av många av sina följare.

”Fattar inte varför det ska vara så svårt? När även vårdpersonal slarvar vilka signaler ger det?”, skriver en av dem.

”Ja de är bedrövligt!! Ingen visar hänsyn”, skriver en annan.

Här kan du läsa hela inlägget:

Vågade inte gå till tandläkaren

Under coronapandemin har Kikki Danielsson frikostigt delat med sig av sin vardag på Instagram. Hon har bland annat berättat hur föreställningar, spelningar och andra jobb blivit inställda till följd av restriktionerna inom kultur- och evenemangsbranschen.

För några månader sedan beskrev hon också hennes kindtand trilskades, men att hon inte vågar gå till tandläkaren med tanke på pandemin. Men hon har också gett härliga tillbakablickar och delat minnen och anekdoter från sin långa artistkarriär.

Kikki Danielsson om singellivet – efter stora livsförändringen
Kikki Danielsson avslöjar sorgen efter föräldrarnas död