Kjell Bergqvist om kärlekslivet och att fylla 70: ”Vi har lyckats bra”

Kjell Bergqvist

Foto: Anders Deros/Aftonbladet/TT

Kjell Bergqvist, en av våra mest folkkära skådespelare, fyller 70 år. Till Aftonbladet berättar han hur det känns att bli äldre och om äktenskapet – som snart också fyller jämnt.
– Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger han till tidningen.

Skådespelaren Kjell Bergqvist har en lång karriär bakom sig. De senaste åren har han setts i C-moreserien Bäckström, som karaktären Evert Bäckström. För 50 år sedan gick han ut Dramatens elevskola och slog igenom i filmen Jack 1977.

Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig
1:51

Efter reklamen: Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig

(1:51)

Slå på ljud

I en intervju med Aftonbladet berättar Kjell Bergqvist om vad han tycker om att fylla 70 år.

80-talets hetaste par – kändisarna du glömt var tillsammans

– Jag känner en förundran över hur fort livet går, men förhoppningsvis får jag hänga med ett tag till. Men jag har ingen noja. Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger Kjell Bergqvist och berättar för tidningen att det blir ett stillsamt firande med familjen och att en längre resa till Thailand samt Borneo och Bali väntar i början av sommaren.

Sedan 19 år tillbaka lever han med den 18 år yngre hustrun Karin Berqvist. I intervjun får han frågan om omgivningen reagerat på åldersskillnaden.

Karin Bergqvist, sonen Leo och Kjell Bergqvist.

Foto: Karin Törnblom/TT

Kjell Berqvists barn har vuxit upp – här är de i dag

– Faktiskt inte, men det hade jag väntat mig. Min exfru Yvonne (Ryding, reds anm.) har också varit helt fantastisk mot Karin från början. Att det inte skulle varit så hade jag annars kunnat tänka mig när jag och Yvonne inte riktigt var on speaking terms. Men de har varit jättebra vänner i alla år och i julas var vi i Thailand hela gänget. Jag tycker vi har lyckats bra. Det är klart det var några år runt skilsmässan som inte var så jävliga roliga, men sedan har det verkligen funkat bra.

– Vi har ett fantastiskt liv och äktenskap. Karin är en underbar kvinna som är klok, tålmodig och älskvärd på alla sätt.

Yvonne Ryding är med i Sveriges Mästerkock VIP: ”Jag ställde upp med skräckblandad förtjusning”

Har fyra barn

Tillsammans med exfrun Yvonne Ryding har Kjell Berqvist döttrarna Sandra, 34, och Nathalie, 29. Tredje dottern Johanna, 49, har han från en tidigare relation. Tillsammans med Karin Berqvist har Kjell sonen Leo, 15.

Yvonne Ryding

Yvonne Ryding.

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

För fem år sedan fick Yvonne och Kjell barnbarn, något som gladde den då nyblivna mormodern.

– Jag tyckte att min äldsta dotter Sandra och hennes sambo gott kunde vänta lite med barn, för deras egen skull. Men nu när Edwin är här är det verkligen jättehärligt. Han har gett mitt liv ytterligare en dimension. Det är så mysigt att få vara nära honom. Jag vill bli en naturlig del av Edwins uppväxt, så att han vågar komma och sova över hos mig den dagen hans föräldrar vill åka iväg och göra något på egen hand, sade Yvonne Ryding till Hemmets journal då.