Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kjell Bergqvist om åldersskillnaden med 18 år yngre hustrun Karin

23 feb, 2023 

Kjell Bergqvist, en av våra mest folkkära skådespelare, har nyligen fyllt 70 år.
För Aftonbladet berättar han hur det känns att bli äldre och om äktenskapet – som snart också fyller jämnt.
– Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger han till tidningen.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrigBrand logo
Se också: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig

Skådespelaren Kjell Bergqvist har en lång karriär bakom sig. De senaste åren har han setts i C-moreserien Bäckström, som karaktären Evert Bäckström. För 50 år sedan gick han ut Dramatens elevskola och slog igenom i filmen Jack 1977.

I en intervju med Aftonbladet berättar Kjell Bergqvist om vad han tycker om att fylla 70 år.

– Jag känner en förundran över hur fort livet går, men förhoppningsvis får jag hänga med ett tag till. Men jag har ingen noja. Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger Kjell Bergqvist och berättar för tidningen att det blir ett stillsamt firande med familjen och att en längre resa till Thailand samt Borneo och Bali väntar i början av sommaren.

Annons

Kjell Bergqvist har fyra barn med tre kvinnor

Tillsammans med exfrun tillika Fröken Sverige-vinnaren Yvonne Ryding har Kjell Berqvist två döttrar; Sandra och Nathalie. Han har ytterligare en dotter, Johanna, från en tidigare relation.

Sin enda son har Kjell tillsammans med hustrun Karin Berqvist, som han är gift och lever med i dag. Sonen Leo, som är yngst i barnaskaran, befinner sig i tonåren.

Kjell Bergqvist och modellen Yvonne Ryding var ett av Sveriges hetaste kändispar på 80-talet.

För fem år sedan fick Yvonne och Kjell barnbarn, något som gladde den då nyblivna mormodern.

– Jag tyckte att min äldsta dotter Sandra och hennes sambo gott kunde vänta lite med barn, för deras egen skull. Men nu när Edwin är här är det verkligen jättehärligt. Han har gett mitt liv ytterligare en dimension. Det är så mysigt att få vara nära honom. Jag vill bli en naturlig del av Edwins uppväxt, så att han vågar komma och sova över hos mig den dagen hans föräldrar vill åka iväg och göra något på egen hand, sade Yvonne Ryding till Hemmets journal då.

Annons

Kjell Bergqvist om åldersskillnaden med hustrun Karin

Sedan 19 år tillbaka lever han med den 18 år yngre hustrun Karin Berqvist. I intervjun får han frågan om omgivningen reagerat på åldersskillnaden.

– Faktiskt inte, men det hade jag väntat mig. Min exfru Yvonne har också varit helt fantastisk mot Karin från början. Att det inte skulle varit så hade jag annars kunnat tänka mig när jag och Yvonne inte riktigt var on speaking terms. Men de har varit jättebra vänner i alla år och i julas var vi i Thailand hela gänget. Jag tycker vi har lyckats bra. Det är klart det var några år runt skilsmässan som inte var så jävliga roliga, men sedan har det verkligen funkat bra, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi har ett fantastiskt liv och äktenskap. Karin är en underbar kvinna som är klok, tålmodig och älskvärd på alla sätt.

Kjell Berqvist tillsammans med hustrun Karin och sonen Leo på ett event i Stockholm 2019.
Annons