Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kunglig skolstart: Kronprinsessan Victorias egna bilder på barnen

21 aug, 2023 
Sommarlovet är slut och många föräldrar har i dagarna sett sina små ögonstenar återvända till plugget med noggrant packade ryggsäckar.
Nu vankas det skolstart även för kronprinsessan Victorias barn; prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7.
I ett inlägg på Instagram visar kungahuset stolt upp de kungliga barnens första skoldag efter en härlig familjesemester!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 7 gånger prinsessan Estelle klätt sig i Victorias gamla kläderBrand logo
Se också: 7 gånger prinsessan Estelle klätt sig i Victorias gamla kläder

I dagarna är det som sagt många barn som återvänt till den där högtidliga (och pirriga) första dagen i skolan efter sommarlovet. Kronprinsessparets, kronprisessan Victorias och prins Daniels, två barn var två av dem.

Den 11-åriga prinsessan Estelle börjar årskurs 5 och Oscar börjar årskurs 1, båda på Campus Manilla (en av Sveriges mest exklusiva friskolor) belägen på Djurgården i Stockholm.

Skolstart för prinsessan Estelle och prins Oscar

I samband med kungabarnens skolstart tog det svenska kungahuset till Instagram för att markera händelsen. I bilderna, tagna av en stolt mamma Victoria själv, ser vi syskonen posera tillsammans.

Annons

Båda är klädda i ljusa, somriga kläder och storasyster Estelle håller beskyddande lillebror Oscar under armen. Lillebror har i sin tur den obligatoriska ryggsäcken, som för många föräldrar är en symbol för ”inskolningshysterin”.

”Skolstart! Dessa dagar återvänder många elever till skolan efter sommarlovet. I dag börjar Prinsessan Estelle årskurs 5. Prins Oscar börjar i 1:a klass. Svep för att ta del av några ögonblick från Prinsessan Estelles och Prins Oscars sommarlov. Fotografierna är tagna av Kronprinsessan”, skriver kungahuset intill bilden.

Prinsessan Estelle har gått på Campus Manilla sedan år 2018, när hennes första skoldag uppmärksammades med ett fototillfälle.
Annons

Kronprinsessans egna bilder på barnen

Bilden på prinsessan Estelles och prins Oscars skolstart ingår i ett bildspel, som även innehåller bilder på syskonens sommarlov.

På en av bilderna har Estelle en midsommarkrans på huvudet, och på en annan syns Oscar med familjens fyrbenta familjemedlem, hunden Rio.

På den fjärde, och sista, bilen ser vi syskonen tillsammans på en klippa vid havet. Mer idylliskt än så får man leta efter.

Kronprinsessfamiljen har traditionsenligt firat semester på Solliden, där även prins Carl Philip och prinsessan Madeleine med familjer huserat. Roligt för kusinerna!

6 saker du kanske inte visste om prins DanielBrand logo
6 saker du kanske inte visste om prins Daniel
Annons
Annons