Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kronprinsessans första ord om kungens hälsa: ”Tacksam för hjälpen”

15 feb, 2023 
Kronprinsessan Victoria prins daniel Australien

På tisdagen meddelade Hovet att Sveriges kung Carl XVI Gustaf ska operera hjärtat. Nu bryter kronprinsessan Victoria tystnaden om sin pappas hälsa.
– Jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger hon till TT.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kronprinsessan Victoria och kronprins Daniel befinner sig för tillfället på sitt officiella besök i Australien. På onsdagsmorgonen svensk tid kommenterade kronprinsessan beskedet om att kungen ska operera hjärtat 20 februari i år.

Se också: Så har kronprinsessan Victoria inspirerats av drottning SilviaBrand logo
Se också: Så har kronprinsessan Victoria inspirerats av drottning Silvia

– Det är väl tyvärr sånt som ibland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger kronprinsessan till TT

På tisdagen meddelade Hovet i ett pressmeddelande att kungen ska operera hjärtat med så kallad titthålsteknik. Man meddelade också att kungen mår bra men kommer att pausa sina åtaganden fram till den 3 mars. Kronprinsessan kommer dock inte träda in under kungens frånvaro.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i Australien i sex dagar, och avslutar sin resa i Nya Zeeland. På resan har de bland annat besökt Namadgi-nationalparken som ligger utanför Canberra. Där har de informerats om de stora skogsbränderna som drabbade området 2020, och besökt ett rehabiliteringscenter för koalor.

Annons