Kungliga toppmötet ställs in – Monacos furstefamilj drabbad av corona

Kollage av Charlene från Monaco och Victoria från Sverige.
Den här veckan skulle vi få se kronprinsessan Victoria skaka hand med furstinnan Charlene av Monaco. Men på grund av rådande omständigheter ställs det kungliga toppmötet in.

Det var den här veckan som det skulle ha ägt rum – kronprinsessan Victorias tvådagarsbesök hos Monacos furstefamilj. Men krisen kom som alla vet emellan, och det kungliga toppmötet fryser sorgligt nog inne.

Furst Albert och furstinnan Charlene.
Håll med om att det hade varit så spännande att få se vår egen kronprinsessa mingla runt med Charlene och Albert.

Men historien om Victorias inställda resa visar verkligen på vikten av att hålla sig hemma just nu. För tänk om hon hade åkt till Monaco där hennes värd furst Albert just nu befinner sig i hemmakarantän i Grimaldipalatset, smittad av coronaviruset och sjuk i covid-19.

Läs Victorias starka ord i coronakrisen

Victorias möte med Monacos furstefamilj

Bakgrunden till resan var att Victoria skulle ha varit med under årets upplaga av Monaco Ocean Week. Det har ju blivit tradition att furstendömet samlar styrkorna till stöd för världens hav och nu skulle Monaco Ocean Week ha arrangerats för fjärde gången.

Kronprinsessan skulle ha fått sällskap av internationella forskare och havsexperter, alla med fokus på att rädda de marina ekosystemen. Detta eftersom Monaco – med sitt anrika Oceanografiska Institut – har en stolt tradition inom havsforskning som faktiskt går tillbaka ända till slutet av 1800-talet.

Kronprinsessan Victoria i knytblus från Greta
Victoria skulle ha mött våren i Monaco, men så blir det förstås inte, nu när vi befinner oss mitt i coronakrisen.

Foto: TT, Henrik Garlöv/Kungliga Hovstaterna

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: