Lee Christiernssons tårar efter exfruns starka stöd: “Jag är stolt över dig”

Karolina och Lee Christiernsson

TT

Efter att ha kommit ut som Lee Christiernsson har den tidigare tv-snickaren från Äntligen hemma överösts av kärlek.
Någon som funnits där som stöd är exfrun Karolina.
Se kändisarna som är lika som bär
0:57

Efter reklamen: Se kändisarna som är lika som bär

(0:57)

Slå på ljud

För drygt tre veckor sedan kom ”Snickar-Björn”, känd från Äntligen hemma, ut som transsexuell. Det är något som tv-profilen brottats med under en längre tid, men äntligen kunde hen presentera sig som Lee.

– Jag har två sidor, och jag har bara visat den ena. Jag ser det som att jag blir 2.0 nu, lite härligare och bättre bara. De sista 30 åren i mitt liv vill jag känna mig fri, med en kropp som passar mig och som jag alltid önskat att den ska se ut, berättade hen i en intervju med QX.

Sedan dess har också en dokumentär, Att bli Lee, kommit ut på TV4 och TV4 play där tittarna får följa tv-snickarens resa till att bli sig själv.

Tuffa resan till att bli Lee

Det har inte varit lätt, och innan Christiernsson hittade sig själv brottades hen med ångest och depression. Men så kom insikten och acceptansen för vad allt handlade om, något som blev den stora vändningen för Lee.

– Jag misstänkte ju att det är så här det är, men acceptans är ju något annat. Men sen kom känslan av att jag förstått hur det låg till, och vad jag behövde göra för att gå vidare. Och då rann ångesten av mig. Ett par veckor senare hade ing symptom av ångesten, utan då var det mer rädsla och oro, men ändå en framåtrörelse, säger Lee Christiernsson i Nyhetsmorgon.

Lee Christiernsson höll ett hyllat tal på QX-galan i början av februari.

Lee Christiernsson höll ett hyllat tal på QX-galan i början av februari.

Henrik Montgomery/TT

Exfruns stöd till Lee

Stödet från nära och kära har naturligtvis varit viktigt. I en annan TV4-intervju i Efter fem får hen en hälsning från sin exfru Karolina Christiernsson, som fick hänga med QX-galan där Lee höll ett tal.

– Det var en magisk kväll, och att få se dig på scenen när du gick upp där och känna all den kärlek som fanns runtomkring, då brast det för mig och mina tårar började rinna. Jag kände också att ”äntligen” kunde jag sänka garden. Jag kände också att det finns så otroligt mycket kärlek där ute som välkomnar att alla är olika och att alla har rätt att få vara precis som de vill, säger hon och fortsätter:

– Jag är stolt över dig Lee och jag är stolt över att du är pappa till våra barn. All kärlek och så fortsätter vi bara att vara den fantastiska familjen vi är.

Dotterns lycka över Rolf Lassgårds nya flickvän: “Det unnar jag honom”

Hälsningen rör Lee Christiernsson till tårar.

– Hon som person är så öppen och härlig och vi tycker båda det tillför någonting om människor är olika. Livet vore så extremt tråkigt om alla var exakt likadana. Och så har hon så mycket kärlek att ge, säger hen.

Foto: TT