Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Leif GW Persson tvingas ändra sin plan för viktnedgång

20 nov, 2017 
Minna Wallén-Widung
Leif GW Persson lyckades gå ner 25 kilo – men ville gå ner 50 kilo under 2017
Polisprofessorn Leif GW Persson fortsätter sin kamp mot kilona. Men nu har han fått revidera viktmålet till nyår. "Men jag har gett mig fan på att gå ner 50 kilo", säger han till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Leif GW Persson hade bestämt sig för att gå ner rejält i vikt 2017. I en krönika i Expressen gick han den första januari i år ut och berättade att han skulle gå ner 50 kilo under året. Och det har sett ljust ut – under årets första halva gick han ner närmare 25 kilo tack vare LCHF-dieten. Men i somras började vågen stå stilla och i augusti berättade han att viktraset avstannat.

Leif GW Persson lovade vid årsskiftet att gå ner 50 kilo under 2017.
Leif GW Persson lovade vid årsskiftet att gå ner 50 kilo under 2017. Foto: IBL Bildbyrå

Nu berättar han för Expressen att han inte kommer att nå sitt mål på utsatt tid. Med två månader kvar av året har han inte gått ner mer än 25 kilo.

Annons

– Det beror ju på att jag dricker den här tiden på året. Trots att jag försöker skärpa mig, det biter inte, utan jag står still och stampar, säger han.

”Bra nära en absolutist”

Han har tidigare berättat om sitt alkoholmissbruk och om sin alkoholstrategi. Han har delat upp året i två zoner – en med alkohol och en utan. Och den vita perioden avslutas just vid midsommar.

– Jag har gjort en prognos för året där jag räknar med att jag kommer att vara nykter 150 dagar av årets 365. Då är jag bra nära en absolutist, sa han då.

Leif GW Persson.
Leif GW Persson. Foto: IBL Bildbyrå

Efter nyår börjar GW:s vita period igen. Då tror och hoppas han att viktraset ska ta ny fart igen. För han har inte gett upp sitt mål om att gå ner 50 kilo.

Annons

– Då får jag ju ha de där 25 kilona med mig när jag går in i det nya året. Men jag har gett mig fan på att gå ner 50 kilo, säger han till Expressen.

”Från smällfet till vanlig tjockis”

När GW började sin viktresa vägde han 137 kilo. Genom att framför allt lägga om kosten – han undviker bröd, pasta och ris och äter i stället mycket grönsaker och frukt – har han kommit en god bit på vägen mot idealvikten 85 kilo. Men han hymlar inte med att mycket jobb återstår.

– Jag sa att jag skulle gå ner 50 kilo på ett år. Då vägde jag 137 kilo och det är lite mycket om man är 1,86 meter lång. Jag var smällfet. Nu har jag gått ner 25 kilo på ett drygt halvår och väger 112 kilo. Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis. Det är hyggligt, men de svåra 25 återstår, sa han i Nyhetsmorgon i juli.

Annons

Hustrun Kim är ett stort stöd i Leif GW Perssons viktkamp.

– Min hustru Kim är helt inne på det här. Hon ser ju ut som Gunde Svan fast kvinna. Hon är vältränad. När jag försöker jobba med mig själv upptäcker hon skillnaden i positiv mening och det stöder hon, sa polisprofessorn till Expressen Hälsoliv i oktober.

Läs också:

Familjens oro för Leif GW Perssons hälsa: ”Missbruk är svårt”

Leif GW Persson om sin hälsa: ”Är i väldigt dåligt skick”

Leif GW Persson: Jag och Kim kommer hålla ihop tills vi dör

 

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons