Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lena Philipssons sorg efter bortgången: ”Var som en pappa”

09 aug, 2022 
Michaela Mastad
Lena Philipsson, Torgny Söderberg
Nyligen möttes vi av beskedet att låtskrivaren Torgny Söderberg har avlidit.
Nu sörjs han av nära och kära på sociala medier.
”Det är du som är min ”Once-in-a-lifetime”, skriver Lena Philipsson.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den ikoniska låtskrivaren Torgny Söderberg avled nyligen 77 år gammal. Han var en av Sveriges största schlagerkompositörer och låg bakom 13 bidrag i Melodifestivalen, bland annat låtarna Diggi Loo Diggy Ley och Kärleken är evig.

Se också: Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Se också: Så har det gått för Sverige i Eurovision

”Saknaden är enorm”

Det var låtskrivarens produktionsbolag, Krall Entertainment, som bekräftade Torgnys bortgång. På Instagram hyllar produktionsbolaget kompositören:

"Vår älskade upphovsman. Pappa och mentor till Diggiloo och älskad kollega. Du var med och startade allt. Du är Diggiloo. Saknaden är enorm när du nu har lämnat oss. Hela din Diggiloofamilj och alla vi på Krall har sorg. Bottenlös sorg. Alltid älskad. Aldrig Glömd. Tack för alla minnen och all glädje, Torgny. Tack för allt. Du finns kvar i våra hjärtan för evigt."

Annons

Lena Philipssons sorg efter bortgången

Torgny har samarbetat med flera svenska kändisar. Däribland artisten Lena Philipsson. Duon har arbetat tillsammans på flera låtar, bland annat Kärleken är evig. Men det var inte bara på jobbet de var nära, de var också vänner privat. På Instagram delar Lena med sig av den tunga sorgen i ett känslosamt inlägg.

”Torgny Torgny Torgny, Var ska jag börja? Var kan jag ens börja? Tack för allt! Jag börjar med det.Tack Torgny! För allt! Du var som en pappa för mig”, inleder hon inlägget med.

Artisten fortsätter att skriva om deras nära relation och hur mycket han har betytt för henne både privat och i hennes yrke som artist.

”Men vet du, Torgny, det är du som är min ”Once-in-a-lifetime” Du har betytt så otroligt mycket för mig! Ju äldre jag blir desto mer förstår jag hur fantastisk du var, och vilken tur jag hade som träffade dig.Och nu kan jag höra hur du spelar trumpet på ”Kärleken är evig”, låten som du skrivit till mig, och som gett mig och publiken så mycket. Jag ser att du ser nöjd ut. Du ler med dina skrattiga, intensivt blå ögon. Blinkar åt mig. Höjer trumpeten. Lena”, avslutar hon hyllningen med.

Se också: Lena Philipssons stilresa genom årenBrand logo
Se också: Lena Philipssons stilresa genom åren
Annons