Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lisa Marie Presleys dödsorsak fastställd

14 jul, 2023 
I januari gick Elvis Presleys dotter Lisa Marie hastigt bort, 54 år gammal. Dödsorsaken var länge okänd, men nu har man fastställt att Lisa Marie Presley dog av komplikationer efter en magsäcksoperation.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lisa Marie Presley dog på ett sjukhus i Los Angeles 12 januari i år, efter att hon drabbats av akut hjärtstillestånd i sitt hem. Hon begravdes i sitt barndomshem Graceland, bredvid sin son Benjamin Keough och sin far Elvis.

Se också: Lisa Marie Presley har gått bortBrand logo
Se också: Lisa Marie Presley har gått bort

Länge var dödsorsaken okänd, men nu har rättsläkare i Los Angeles fastställt att Lisa Marie dog av att tunntarmen var blockerad. Det ska ha orsakats efter en så kallad gastric bypass-operation, som enligt 1177 är en operation där en stor del av magsäcken och en del av tunntarmen kopplas bort. Operationerna görs för att patienten ska gå ner i vikt.

Annons

Lisa Marie Presley ska ha utfört operationen för flera år sedan, men tarmblockering är enligt rättsläkarna en vanlig komplikation efter en gastric bypass.

Hon ska också ha haft opioider och smärtstillande mediciner i kroppen när hon dog, men de ska alltså inte ha orsakat hennes död. Lisa Maries mamma, Priscilla Presley, har ännu inte kommenterat obduktionsrapporten.

Annons