Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lisa Nilssons lycka efter beskedet från sjukhuset

09 feb, 2021 
Elin Jonsson
Lisa Nilsson som fick ett glädjebesked efter sitt läkarbesök – visade inga tecken på bröstcancer.
Efter ett läkarbesök fick Lisa Nilsson nu ett glädjande besked, mammografiscreeningen visade inga tecken på bröstcancer.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lisa Nilsson är en av landets mest välkända och meriterade artister. Under hösten har vi sett henne i 2020 års säsong av TV4-programmet Så mycket bättre, hon var en av vintervärdarna i P1 och nyligen släpptes en dokumentär om henne på SVT med namnet Lisa Nilsson – ett porträtt. Så trots pandemin har Lisa Nilsson ändå haft att göra – i varje fall under den senare halvan av året 2020.

Se också: Så upptäcker du knölen i bröstet tidigt

Ta kontroll över dina bröst - upptäck cancer tidigtBrand logo
Ta kontroll över dina bröst - upptäck cancer tidigt

Lisa Nilssons lycka efter mammografin

Lisa Nilsson är inte den som backar från att prata om sig själv på sociala medier, och nu delar hon med sig av sitt lugnande besked efter en mammografi. På Instagram visar hon nu upp ett brev från Södersjukhuset i Stockholm som tydligt slår fast att Lisa Nilsson inte uppvisar några tecken på bröstcancer.

Annons

”Inga tecken på bröstcancer hittades vid mammografiscreening.”, står det i brevet på bilden som Lisa Nilsson även klottrat på med hjärtan, och med orden:

”Ännu en utandning?...”

Bröstcancer är enligt Cancerfonden den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor, och ungefär tjugo kvinnor insjuknar varje dag. Så att Lisa Nilsson nu kan pusta ut känns mer än rimligt. Eftersom att man idag har blivit bättre på att upptäcka bröstcancer tidigare, och att behandlings metoderna blivit bättre har chanserna att bli botad ökat de senaste årtiondena.

Lisa Nilsson tror sig drabbats av covid-19 i våras

I våras när Lisa Nilsson trodde sig drabbats av covid-19 delade hon återigen mer än gärna med sig av sina tankar om viruset. Hon testade sig aldrig för covid-19, så helt säker på att hon drabbades är hon inte, men hon hade flera symtom. Och efter ett par veckor på hemmaplan kände hon sig dock kry nog att friskförklara sig själv från det fruktansvärda viruset.

Annons

Men strax efter hennes sjukdomsperiod drabbades hon av en annan mindre angenäm åkomma – svampinfektion i underlivet.

Lisa Nilssons teori: virus och svamp hänger ihop

Och Lisa har en teori om att den svidande svampinfektionen var en följd av coronaviruset som hon trodde sig drabbats av.

”Virus, hormoner, svamp och blåsor har ju dokumenterat en pervers samarbetsförmåga. Fattar bara inte varför ingen mer än jag pratar om detta symptom/biverkning?”, funderade hon i ett inlägg på Instagram samtidigt som hon publicerade en bild på medicin mot svampinfektioner.

Lisa har – liksom många andra kvinnor – länge har dragits med återkommande svampinfektioner i underlivet.

”För min del började denna flora hälsa på redan i mellanstadieålder i samband med att vuxenhormonerna började produceras. Det vill säga ett knappt decennium före inträdet i intim-umgängets (ofta dystra) tid, med allt vad rubbade PH-värden, ömma infektioner och annat elände det nu innebar”, förklarade hon.

Annons