Lotta Engbergs glädjetårar: ”Fantastiskt att få känna sig så lycklig”

Delad bild. Till vänster syns Lotta Engberg och Mikael Sandström tillsammans på Kristallengalan 2020. Till höger syns Lotta Engberg i programmet Tillsammans med Strömstedts på TV4.

Foto: Karin Törnblom/TT och TV4

Sveriges nya älsklingspar Lotta Engberg och Mikael Sandström ska bli sambos och kärleken spirar mellan dem. I säsongens första avsnitt av Tillsammans med Strömstedts delar Lotta Engberg med sig av sin kärlekslycka – och det blir känslosamt.
– Nu fick jag tårar i ögonen, säger hon i programmet.

Det har gått knappt ett år sedan den där första trevande kontakten togs mellan Lotta Engberg och Mikael ”Doktor Mikael” Sandström. I en intervju med Aftonbladet sade hon, halvt på skämt, att det fanns ett undantag som kunde få henne att börja dejta igen efter skilsmässan några år tidigare. Och det undantaget var alltså Mikael Sandström.

Se också: Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt
1:36

Efter reklamen: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

(1:36)

Slå på ljud

Sedan dess har rubrikerna om paret avlöst varandra, och de har generöst delat med sig om sina känslor och tankar kring relationen. I säsongens första avsnitt av Tillsammans med Strömstedts, får programledarduon Jenny och Niklas Strömstedt komma hem till Mikael Sandströms stora villa i Hallstahammar för att prata om relationer och om att våga satsa på kärleken igen.

Mikael Sandström: Vi hade ingenting gemensamt

Mikael Sandström och Lotta Engberg strålar av kärlek och lycka i programmet, men förutsättningarna för att det verkligen skulle bli de två var inledningsvis långt ifrån optimala.

– Inledningsvis var hela situationen absurd. Två människor som ses, som inte känner varandra. En är kändis sedan barnsben och den andra är en äldre doktor. Vad har vi gemensamt – ingenting! Jag tycker mest att det är häpnadsväckande att vi överhuvudtaget pratade med varandra, att vi landade där vi landade. Så vi pratade och pratade och pratade, säger Mikael Sandström.

Tog månader innan Mikael Sandström och Lotta Engberg träffades

Lotta Engberg berättar att det faktiskt också tog flera månader innan de två sågs på riktigt. Den första träffen föregicks av många timmars samtal över telefon och Facetime.

Doktor Mikael Sandström slutar som läkare

– För mig känns det väldigt, väldigt nyttigt att man inte har den fysiska kontakten först. Utan det är hjärnorna som måste mötas. Vi hade nog inte träffats om vi inte bara via samtalen hade fått en connection, säger hon i programmet.

Lotta Engberg om kärlekslyckan med Mikael Sandström

Samtalet i programmet kretsar till stor del om modet att våga kasta sig ut och ge kärleken en chans. För Mikael Sandströms del var kärlek och förhållanden egentligen ett avslutat kapitel, och han hade accepterat att livet var bra som det var. Inte heller Lotta Engberg hade föreställt sig att det skulle bli som det blev – men uttrycker stor glädje över att hon träffade Mikael.

Lotta Engberg och Mikael Sandström tillsammans på röda mattan inför Kristallengalan 2020.

Lotta Engberg och Mikael Sandström tillsammans på Kristallengalan 2020.

Olle Sporrong/Expressen/TT

– Jag känner mig så glad över att det får hända. Hade någon frågat mig innan om det är okej att det här ska hända, så hade jag nog sagt nej. Man är för rädd om det man har och rädd för att det ska gå dåligt. Jag tror att många människor därför håller sig undan, säger hon.

Doktor Mikael till Lotta Engberg: ”Jag älskar dig – nästan”

Lotta Engberg har köpt hus med Mikael Sandström

Just nu säger Lotta Engberg att hon försöker njuta så mycket som möjligt av nuet och inte planera för långt fram. Även om paret nyligen avslöjade att de har köpt ett gemensamt hus i Göteborg och ska flytta ihop, säger Lotta i programmet att hon helst av allt vill vara i nuet. Och det blir svårt att hålla borta lyckotårarna när hon uttrycker sina känslor.

– Jag vill inte veta så mycket. Jag vill känna och njuta. Det är så fantastiskt att få känna sig lycklig. Nu fick jag tårar i ögonen bara för att jag sa så, men det är faktiskt sant.