Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Magdalena Graaf berättar om okända sjukdomen

27 maj, 2021 
Elin Jonsson
Magdalena Graaf har ett hjärtfel.
Magdalena Graaf har två tuffa år bakom sig, både vad gäller hälsa och kärleksliv.
2019 uppdagades hennes hjärtfel, och 2020 separerade hon från ex-fästmannen Filip. Nu öppnar Magdalena upp om smärtorna som hon måste medicineras för resten av livet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hösten 2019 drabbades Magdalena Graaf av så svår hjärtklappning att hon svimmade, och tvingades åka akut in till sjukhus. Väl på plats konstaterade läkarna att tv-profilen, bloggaren och artisten hade ett medfött elektriskt fel i hjärtat.

– Jag har en medfödd, extra ledningsbana i hjärtat som gjorde att jag fick plötslig hjärtklappning. Jag fick 190 i puls bara jag ställde mig upp. Jag blev livrädd och tänkte ”nu dör jag”. Jag låg på sjukhus i nästan en vecka och åt medicin som fick ner pulsen. I vår ska jag göra en operation där de bränner bort den där ledningsbanan, sa hon i början av 2020 till Topphälsa.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om systrarna Graaf

5 saker om systrarna Graaf du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om systrarna Graaf du kanske inte visste

Magdalena Graafs brustna hjärta

I januari i år berättade Magdalena Graaf på sina sociala medier att hon skulle genomgå en operation (ingreppet kallas för ablation) för felet i hjärtat, och samtidigt tackade hon vårdpersonalen för det fina mottagandet.

Annons

”Nu ska vi se om det går att laga ett trasigt hjärta? Klistra, klippa, bränna, trixa med försiktighet och tålamod.”, skrev hon samtidigt som hon slog fast att 2021 äntligen ska bli hennes år.

”Jag har artros, skolios och cystor i skelettet”

I samma veva som hjärtfelet uppdagades meddelade även Magdalena Graaf att hon och ex-fästmannen Filip Larsson efter tio år tillsammans valt att gå skilda vägar. Så hjärtat brast på flera håll. Tiden efter uppbrottet med Filip låg hon på sjukhus i perioder, dels för hjärtfelet och även för hennes kroniska värk i höften. Och Magdalena har berättat för magasinet Amelia att det kändes som att hon var inne i en depression.

– Jag har artros, skolios och godartade men smärtsamma cystor i skelettet. Jag kommer att behöva ta kortisonsprutor i resten av livet mot smärtorna.

Magdalena Graafs stora vändning – efter tuffa tiden

Och att åren 2019 och 2020 inte var Maggans bästa kan väl alla skriva under på. Men nu verkar det dock som om det finns lite ljus i tunneln, och det verkar som att 2021 ändå kan komma att bli just hennes år – så som hon önskade! För Magdalena Graaf har nämligen gått och blivit kär. Louie Marti är hennes nya flamma, och nyligen avslöjade hon att de planerar bröllop inom kort.

– Vi har pratat om att gifta oss inom ett år, men mer troligt är ett halvår. Varför vänta, om det känns rätt? Livet har lärt mig att inte skjuta upp saker, säger Graaf till Amelia när nya pojkvännen kommer på tal.

maggan graaf kramar om sin nya kärlek Louie marti på galapremiär
Magdalena Graaf och ny flamman Louie Marti på premiär av filmen Glaciär nu i april!

Foto: TT

Annons