Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malin Berghagen i tårar efter upptäckten om Lill-Babs

26 okt, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT

Fyra år har passerat sedan Sverige miste den folkkära artisten Lill-Babs.
Nu öppnar dottern Malin upp om en händelse, som framkallade ett starkt minne av mamman.
Något som fick det att brista för henne.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var våren 2018 som den ikoniska artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick ur tiden vid 80 års ålder och lämnade en hel nation i sorg.

När hon somnade in, den 3 april, hade hon döttrarna Malin Berghagen, 56, Kristin Kaspersen, 53, och Monica Svensson, 67, vid sin sida.

Se också: 5 saker du vill veta om Malin BerghagenBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Malin Berghagen

"Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen", skrev barnen på Instagram efter artistens tragiska bortgång.

Boken Vår mamma Lill-Babs – döttrarnas berättelser

Tidigare i år släppte döttrarna Malin, Kristin och Monica den gemensamma boken Vår mamma Lill-Babs, som handlar om uppväxten och hur det var att dela en kärleksfull mamma med hela Sverige.

Annons

Boknyheten och projektet avslöjades när Lill-Babs tre döttrar gästade Carina Bergfeldts, 42, talkshow i januari 2022.

Malin berättade då att hon och hennes systrar inte hade läst varandras berättelser, utan skickat in dem separat till förlaget, som sedan flätat ihop dem och skapat känslan av ett ömsint samtal med mamman.

– Många saknar henne. Hon var en fantastisk människa, så det känns fint att fånga och få berätta mer om hur hon var som människa och artist. Fansen var viktiga för mamma och den här boken är också för dem, förklarade Malin i programmet.

Malin Berghagen i tårar efter upptäckten om Lill-Babs

Malin, som bloggar på MåBra, fortsätter att dela med sig av minnen efter hennes mor på ett generöst sätt. I ett nytt inlägg på bloggen skriver hon om dofter som hon starkt förknippar med mamma Barbro.

Annons

"Visst är det lustigt att vissa parfymer och dofter är för alltid sammankopplade med en känsla och minnen. Hur vi blir berörda, glada, ledsna eller illamående av den resa doften ger oss genom vårt minne", skriver Malin.

Hon berättar vidare om en skönhetsprodukt som framkallade en stark reaktion och fick henne att känna framlidna mammans närvaro.

"När jag öppnade flaskan med rengöringsolja började mina tårar rinna. Och de fortsatte genom hela min rengöring av mitt ansikte. Kändes som jag smektes av hennes händer… Så fint!!", återger Malin i blogginlägget.

Alla som någon gång mist en närstående kan säkert relatera till Malins inlägg om dofter. Det är, trots allt, ett sätt för oss att hålla de kärleksfulla minnena vid liv.

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons