Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malin Persson Giolito om uppväxten med Leif GW: ”Han var frånvarande”

04 apr, 2022 
Elin Jonsson
Malin Persson Giolito om uppväxten med Leif GW PerssonS
I en ny intervju med Amelia berättar dottern Malin Persson Giolito om barndomen. Hon gör klart att även om pappa Leif GW Persson var frånvarande när hon var barn, så har han tagit igen det i dag.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kriminologen Leif GW Persson, 77, har varit gift flera gånger och har både barn och bonusbarn från olika relationer – landsfadern har utöver det också en hel drös med barnbarn.

Se också: 10 saker du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
Se också: 10 saker du kanske inte visste om Leif GW Persson

De två senaste decennierna har Leif GW Persson tillbringat med hustrun Kim Persson, 65, som han gifte sig med 2003. Tillsammans med Kim Persson har han inga barn, men hon har sedan tidigare de idag vuxna barnen Klara och August, vilka Leif GW Persson ser som sina egna ungar. Utöver sina bonusbarn har Leif GW Persson fyra egna barn: sonen Patrik, och döttrarna Malin, Hedda och Julia.

Annons

– Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, och min kontakt med barn och barnbarn är god, har Leif GW Persson sagt.

Malin Persson Giolito om uppväxten med Leif GW Persson

Dottern Malin Persson Giolito, 53, är Leif GW Perssons mest kända barn, och hon har verkligen gått i sin författarfaders fotspår. Malin Persson Giolito har skrivit flera böcker, men är mest känd för boken Störst av allt som kom 2016. Den har sålts till 30 länder och gjorts till serie på Netflix.

Malin Persson Giolito och henens syster växte upp med sin mamma, sjuksköterskan Birgitta Liedstrand och sin pappa Leif GW Person i Djursholm i Danderyd utanför Stockholm. Men när Malin Persson Giolito var elva tog pappa Leif GW sitt pick och pack till Göteborg där han bildade en ny familj. I en stor intervju med Amelia berättar Malin Person Giolito att hennes mamma ville att hon och döttrarna skulle bo kvar.

Annons

– Så hon skaffade två jobb för att vi skulle klara det, hon var sjuksköterskelärare på dagen och vakade på sjukhus på nätterna, säger Malin i Amelia om barndomen.

Han var en frånvarande pappa.

Idag ser hon tillbaka på tiden, och gör klart att pappa Leif GW förvisso var frånvarande när hon var liten, men att han på senare år tagit igen detta då han bland annat varit ett stort stöd i hennes författarkarriär.

– Pappa har aldrig förminskat mig, han har alltid visat hur mycket han tror på mig och snarare förutsatt att jag, liksom han, ska lyckas. Han var en frånvarande pappa när jag var liten, men det har han tagit igen, säger hon vidare i magasinet och poängterar senare att hon verkligen beundrar sin far.

Malin Persson Giolito om pappa Leifs hårda ton

När Malin Persson Giolito gästade TV4-programmet Renées brygga förra året berättade hon att jargongen hemma hos familjen Persson stundtals kunde vara ganska hård och tuff.

Annons

– Hela Sverige känner ju till liksom hur min pappa kan uttrycka sig. Och det är väl kanske inte nödvändigt i alla lägen. Då är det väl inte det här ”förlåtande” och så. Men det är ju en extremt klok människa, sa hon i programmet när pappa Leif GW kom på tal.

Man blir ordentligt ledsen.

Malin menar att de som brukar se Leif GW Persson i tv-rutan kanske kan känna igen det lite hårda och ärliga sättet han ofta utrycker sig på.

– Man blir ju med jämna mellanrum ganska ordentligt ledsen. Särskilt om man bryr sig om vad han tycker, och det gör jag ju. Och det där, härdar det en? Ja det gör det ju, fortsatte Malin.

– Men det handlar ju, tror jag i första hand, om det här att klara av att få kritik. Det handlar ju om att man på något vis är trygg i att det funkar ändå.

Malin Persson Giolito om uppväxten med Leif GW Persson
Malin Persson Giolito och Leif GW Persson på Albert Bonniers Förlag med Wahlström & Widstand under en förlagsfest på Nedre Manilla, Stockholm, 2019.

Foto: TT

Annons