Marie Mandelmann talar ut om krisen på gården

Marie Mandelmann och Gustav Mandelmann driver en gård tillsammans.

Foto: TT

Nu måste makarna Mandelmann se till att öppna upp gården för besökare igen, annars kommer de inte överleva ekonomiskt, förklarar Marie i Aftonbladet.

De folkkära jordbruks- och tv-profilerna Gustav och Marie Mandelmanns TV4-program Mandelmanns gård har i regel snudd på en miljon tittare. Så de äkta makarna är minst sagt populära, och just nu håller man (till mångas lycka) på att spela in ännu en säsong av programmet.

Se också: 5 saker du inte visste om Gustav Mandelmann

5 Saker du inte visste om Gustav Mandelmann
0:41

Efter reklamen: 5 Saker du inte visste om Gustav Mandelmann

(0:41)

Slå på ljud

Marie Mandelmann: ”Vi måste öppna för att överleva”

Och nu rapporterar Aftonbladet att man samtidigt som den nya säsongen spelas in med kameror och allt vad det innebär, försöker bli klara med den nya gårdsbutiken och orangeriet som planerats öppna upp på gården Djupadal i Skåne. Marie Mandelmann förklarar att paret har fullt upp och att de hoppas på att kunna öppna inom kort – kanske redan i juni är förhoppningen.

Paret Mandelmann lämnar ett tufft år bakom sig

– Nu måste vi öppna om vi överhuvudtaget ska överleva. Det är ju inte bara jag och Gustav som lever på gården utan det är hela vår familj som lever här och är beroende av att vi har öppet, säger Marie Mandelmann till tidningen och förklarar att en stor del av förra årets inkomst gick förlorad på grund av pandemin.

Marie Mandelmann: ”Vi sliter för att få ihop det”

Marie Mandelmann gör även klart att om det inte vore för pengarna från TV4, som de får i samband med programmet – hade gården inte överlevt ekonomiskt. Och nu måste paret öppna upp gården för få in kosing. Marie Mandelmann känner både förväntan och pirr inför öppnandet, och hon undrar hur de kommer se ut med framtida restriktioner.

– Vad kommer att gälla? Hur ska vi få till det här? Vi har byggt och kämpat så länge nu också så vi är faktiskt skittrötta. Vi sliter för att få ihop det.

Marie Mandelmann säger även att både hon och Gustav kommer vara färdigvaccinerade tills det att man slår upp portarna till gården igen.