Mikael Sandström om bröllopsplanerna med kärleken Lotta Engberg

Lotta Engberg och Soldoktorn Mikael Sandström anländer till Kristallengalan 2020.

Foto: Olle Sporrong/TT

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engbergs förhållande har tagit stor uppmärksamhet i media.
Paret har legat lågt en längre tid, fram tills nu.
I en stor intervju berättar Mikael nu om förhållandet.
– Det gick snabbt.

För lite mer en ett år sedan bekräftade Mikael "Soldoktorn" Sandström, 62, och programledaren Lotta Engberg, 58, sin romans. De träffades genom en offentlig flirt från Lottas sida vilket fångade Mikael intresse. Paret började med distansförhållande då Mikael bodde i Hallstahammar och Lotta i Göteborg.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt
1:36

Efter reklamen: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

(1:36)

Slå på ljud

Men efter en kort tid bestämde de sig för att köpa ett hus tillsammans och flyttlasset gick till Göteborg. I en intervju med Hänt har Mikael tidigare berättat om känslorna kring att flytta till en ny stad.

– Jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år, sa han nyligen till Hänt.

Lotta Engberg: Det är så fantastiskt spännande att leva med Mikael

Hur ser statusen ut mellan doktor Mikael och Lotta Engberg idag?

Efter en längre tystnad från paret väljer doktor Mikael nu att tala ut i en intervju med Aftonbladet.

– Det gick snabbt, men inte för snabbt. Vad är det värsta som kan hända och vad har man i vågskålarna? I den ena skålen är det total lycka, glädje och tvåsamhet. Eller så var du inte så charmig som jag trodde, vi delar på oss. Det är som vaccinet, fördelarna överväger riskerna, säger han och fortsätter:

– Vad som blir i en framtid och vad som händer nästa år och året efter det vet jag inte, men vi påtar på i trädgården som om vi ska bo här nästa år också och planterar inte ettåriga växter, säger han till Aftonbladet.

Doktor Mikael har tidigare varit gift och hade kunnat tänka sig att ställa till med bröllop ännu en gång. Men det kommer de att vänta lite med.

– Är mitt sinne så öppet att jag kan tänka mig att gifta mig igen? Där är svaret ja. Men jag vill inte förstöra något genom att skynda för fort. Det går ju fort som fan ändå.

Lotta Engberg och Soldoktorn Mikael Sandström anländer till Kristallengalan 2020.

Foto: Olle Sporrong/TT

I intervjun nämner doktor Mikael Sandström också hur lycklig Lotta Engberg gör honom.

– Hon är aktiv, energisk, och en oerhört positiv person som vaknar med ett leende på läpparna vilket jag inte har gjort på många år. Men det gör jag nu, säger han till tidningen.