Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Molly Sandén om det stormiga 2019 och alla Grammisnomineringar

16 jan, 2020 
Anna-Lena Pettersson
Porträtt av artisten Molly Sandén som bland annat berättar om sina Grammisnomineringar.
Molly Sandén är nominerad i inte mindre än fem grammiskategorier inför galan den 8 februari, bland annat årets artist. Här berättar hon om framgångarna hon hade 2019, men också om de stormar som hon fick utstå privat.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Molly Sandén om Grammis 2020 och musikenBrand logo
Molly Sandén om Grammis 2020 och musiken

Molly Sandén hade ett händelserikt och lite stormigt 2019 med både framgångar och jobbiga privata motgångar.

Även om året som gått bitvis har varit lite jobbigt har samtidigt kreativiteten flödat hos Molly Sandén. Hennes skiva Det bästa kanske inte hänt än blev en supersuccé och spelningarna har varit fullsatta. Men nu känner hon själv att det är dags att dra ner lite på tempot.

– Det har varit mycket jobb och mycket på det privata planet med flytt och bott på en massa olika ställen och turnerat och jag har knappt hunnit landa i någonting. Så det tänkte jag ska bli 2020:s första halvår, att bara försöka ta in allt, allt som har hänt, säger hon.

Nominerad till fem Grammisar

Nu när det börjar närma sig Grammisgalan 2020 är det för Molly Sandéns del idel framgångar. Hon är nominerad till inte mindre än fem Grammisar och det är de tyngsta priserna hon kan kamma hem, nämligen årets album för Det bästa kanske inte hänt än, årets artist, årets låt för Rosa himmel, årets pop och årets textförfattare.

Annons

Videon kunde inte hittas

– Det känns helt overkligt. Jag har ju suttit på galor i – inte 14 år, men det känns så, jag har hållit på så himla länge – och tänkt att jag kommer aldrig vara en av de som står där uppe. Att bli nominerad i så här många och fina kategorier med så många andra grymma artister, det är svårt att ta in, säger hon.

Molly Sandén har varit en del av det svenska musiklivet under många år nu, precis som hon själv påpekar. Hon debuterade i Junior Eurovision Song Contest redan som 14-åring 2006 och sedan dess har hon naturligtvis utvecklats mycket som artist. Själv säger hon att hon nu har kommit närmare sig själv i musiken.

– Något som jag tror att jag mått väldigt bra av är att jag försöker vara närmre mig själv, mitt artist-jag och mitt personliga jag, att jag inte spelar en roll. För förr eller senare tycker man inte om den här rollen och så blir det så himla jobbigt att det är ett långt kliv mellan det offentliga och det privata och då mår man väldigt dåligt.

Annons

“Texterna är A och O för mig”

Molly Sandén säger att hon har tagit bort det där stora steget mellan artist-jaget och det personliga jaget, bland annat genom att skriva ärliga texter och dela med sig av det råa och jobbiga som man går igenom i livet.

Texterna har blivit viktigare för Molly Sandén och därför är hon extra smickrad över att bli nominerad till en Grammis i kategorin årets textförfattare.

– Texterna är A och O för mig. Det är det jag kommer in med i studion och som jag har med mig, säger hon och fortsätter:

– Jag tar upp mobilen och antecknar små rader då och då dygnet runt. Det är någon inre röst som försöker sätta ord på allt det där man känner. Så text är verkligen jätteviktigt.

Hur många Grammisar Molly Sandén tar hem får vi veta 8:e februari 2020 när galan hålls på Annexet i Stockholm.

Foto: TT

Annons