Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Nya säsongen av ”Solsidan” – här är första bilderna

30 aug, 2019 
Minna Wallén-Widung
Solsidan säsong 6 har premiär på C More den 6 oktober 2019 och på TV4 den 20 oktober 2019.
I oktober är det äntligen dags för en ny säsong av den hyllade tv-serien Solsidan. Nu avslöjar TV4 en del om handlingen – och vi får dessutom se de första bilderna från den nya säsongen!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När Solsidan är tillbaka med en sjätte säsong blir det flera kära återseenden – förutom Alex (Felix Herngren), Anna (Mia Skäringer), Mickan (Josephine Bornebusch) och Fredde (Johan Rheborg), är naturligtvis också Ove (Henrik Dorsin) och hans fru Anette (Malin Cederbladh) tillbaka i rutan till många tittares stora förtjusning.

Den nya säsongen av Solsidan visas i TV4 från och med den 20 oktober. Varje söndag släpps ett nytt avsnitt. Från början var tanken att serien först skulle ha streamingpremiär på CMore den 6 oktober, men de planerna stoppades senare av TV4.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Vi har precis avslutat analysen av vår senaste storsatsning Fartblinda och kan tyvärr konstatera att tittandet har varit allt för stort på de illegala streamingtjänsterna. Solsidan är vår absolut mest efterlängtade premiär under hösten och därmed hett eftertraktad av illegala streamingtjänster. Solsidan är också det program som vi sedan tidigare vet har fått mycket stor spridning på de illegala streamingtjänsterna. Vi måste nu agera kraftfullt för att skydda vårt material, sägerFredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier, i ett pressmeddelande.

Annons

Handlingen i Solsidan säsong 6 2019

Redan nu avslöjar TV4 en hel del om den kommande säsongens handling. I ett pressmeddelande skriver kanalen så här om handlingen:

”Alex och Anna är återförenade och Annas skådespelarkarriär tar ordentlig fart när hon lyckas få en huvudroll i en stor kostymfilm. Fredde får ett uppvaknande och tar ett sabbatsår från jobbet för att ägna sig åt sina bortglömda hobbies – något som är mindre populärt hos Mickan.”

Dessutom verkar Mickan ha ytterligare ett stort problem:

”Samtidigt har Mickan huvudvärk över ett nyinflyttat par på Solsidan – Suzy och Erik – vars popularitet bland Freddes och Mickans vänner ökar. Ove och Anette tar hand om Lill-Mauritz (Freddes ”lillebror”) samtidigt som de bestämmer sig för att hyra ut sitt hus med en ny uppfinningsrik metod.”

Det här är Solsidan

Komediserien Solsidan hade premiär i januari 2010 och har sedan sänts i hittills fem säsonger. För regi och manus står står Felix Herngren, Jacob Seth Fransson och Ulf Kvensler.

Annons

Handlingen kretsar kring paret Anna och Alex som flyttar tillbaka till Alex barndomshem i det fashionabla Saltsjöbaden i Stockholm. I samma område bor Alex barndomskompis Fredde och hans fru Mickan som har en dyr levnadsstandard och är mycket upptagna av sin egen status. Här finns också Alex och Freddes gamla bekant Ove, en snål och allmänt odräglig man, som bor i området med sin fru Anette.

2017 kom det en film med namn Solsidan som baseras på serien. 2018 meddelade TV4 att tre nya säsonger av Solsidan skulle spelas in. Den första av dessa är nu alltså klar och visas under hösten på TV4 och C More.

Se bilderna från Solsidan säsong 6 här:

Solsidan säsong 6 har premiär på C More den 6 oktober 2019 och på TV4 den 20 oktober 2019.
Felix Herngren, Mia Skäringer, Malin Cederbladh, Henrik Dorsin, Johan Rheborg och Josephine Bornebusch i säsong 6 av Solsidan. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Johan Rheborg och Josephine Bornebusch i Solsidan säsong 6.
Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch). Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Henrik Dorsin som Ove Sundberg i Solsidan säsong 6.
Henrik Dorsin är tillbaka som Ove Sundberg i Solsidan hösten 2019. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Josephine Bornebusch och Johan Rheborg i Solsidan säsong 6.
Josephine Bornebusch som Mickan och Johan Rheborg som Fredde. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Felix Herngren och Mia Skäringer i Solsidan säsong 6.
Felix Herngren och Mia Skäringer som Alex och Anna. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Mia Skäringer och Felix Herngren i Solsidan säsong 6.
Mia Skäringers och Felix Herngrens rollkaraktärer Anna och Alex återförenas i Solsidans sjätte säsong. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Malin Cederbladh och Henrik Dorsin i Solsidan säsong 6.
Malin Cederbladh som Anette och Henrik Dorsin som Ove. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Johan Rheborg i Solsidan säsong 6 2019.
Fredde (Johan Rheborg) tar ett sabbatsår från jobbet och ägnar sig åt sina hobbies i Solsidans sjätte säsong. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Henrik Dorsin och Malin Cederbladh i Solsidan säsong 6 2019.
Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh). Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Annons